Петел следи какво се случва с цената на газа у

...
Петел следи какво се случва с цената на газа у
Коментари Харесай

Бившият шеф на КЕВР: Любопитен съм да чуя каква е стратегията на служебния кабинет за газа

" Петел " следи какво се случва с цената на газа у нас.

Мерките, които Европейският съюз планува във връзка с обезщетенията поради високите цени на електрическата енергия, в по-голямата си част към този момент работят в България. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ някогашният ръководител на КЕВР Станислав Тодоров.

В България всички обезщетения идват от свръхпечалбите, които се вземат от държавните сдружения. Това, към което се стреми Европа, в България към този момент е реалност. Това, към което би трябвало да се стремим, е тези рекомендации да бъдат наложени на всички производители на електрическа енергия, а освен на държавните, съобщи Тодоров.

По отношение на потребителите на газ може да се вкара стратегия за обезщетения на битовите консуматори, както беше направено това предходната зима. Второто нещо е втората газова връзка с Гърция да бъде вкарана в употреба допустимо най-бързо, уточни той.

Можеш да кажеш, че газът е безценен, в случай че можеш да си позволиш да не го потребяваш. България не може да си разреши да не използва газ през зимния интервал. Още съм любопитен да чуя каква е тактиката на служебния кабинет за доставките на природен газ, акцентира някогашният началник на КЕВР.

Тази зима битовите консуматори няма от какво да се опасяват, само че остава въпросът за тези бизнеси, които имат директни контракти с " Булгаргаз ". Очаквам да чуя каква е тактиката на служебното държавно управление. Може пък фактически да намерят по-евтин газ, разяснява Станислав Тодоров.

По думите му обаче сега няма никакъв късмет да бъдат възобновени доставките от " Газпром " за България. Много мощно се надявам служебното държавно управление да обезпечи доставките най-малко за ноември, декември и януари, тъй като може да се окажем в обстановка, когато има ново постоянно държавно управление и то завари неосигурени доставки за зимата, сподели още Тодоров, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР