Петел следи какво се случва при визитата на държавния ни

...
Петел следи какво се случва при визитата на държавния ни
Коментари Харесай

Радев: Мерките трябва да са в резултат на ангажирана политика, а не под натиск на улицата

" Петел " следи какво се случва при визитата на държавния ни глава в огромна европейска страна.

Обсъждахме тематики от двустранното съдействие. Говорихме за общи преференциални за нашите страни условия. По отношение на диверсификацията на газа ще е належащо време и доста старания, с създаване на нужната инфраструктура, с нови контракти. По-важното е, че имаме цялостното схващане на немската страна за дерогацията и за България за вноса на нефт. Това съобщи пред публицисти държавният глава Румен Радев, който е на посещаване във Федерална Република Германия по покана на колегата му президентът Франк-Валтер Щайнмайер.

Президентът на България сподели още, че на срещата с немския си сътрудник са разговаряли и за договарянията за присъединение към Европейски Съюз на Република Северна Македония (РСМ).

„ Аз съм извънредно задоволен от разбирането, което среща аргументираната българска позиция във връзка с РСМ. Когато приказваме за общия европейски подтекст не би трябвало да позволяваме нашата позиция във връзка с РСМ да става пленник на спора в Украйна и тази наклонност да набира мощ. Удивително е по какъв начин Европа, която се построи като образец за останалия свят във връзка с народна власт и човешки права, на приемливост и устойчивост към езика на омразата, е подготвена да загърби тези свои правила и полезности. Затова не би трябвало да позволяваме легитимацията на македонизъм, на идеологеми от някогашна Югославия и Коминтерна да намират място в Европейски Съюз, тъй като те ще имат дълготрайни неподходящи последствия за съюза. Затова България, като виновен член на Европейски Съюз би трябвало да работи по този начин, че да интегрира сътрудници, а не проблеми “, предупреди Румен Радев.

Той прикани да мислим в дълготрайна вероятност за стабилността на Европейски Съюз.

Във връзка с държавните инфлационни ограничения, президентът Радев съобщи: „ Отдавна приканвам за отворен, градивен разговор, за дълготрайни решения за превъзмогване на енергийната, икономическа и обществена рецесии, за предвидимост във връзка с бизнеса и жителите, тъй че това е едно дълго чакано решение.

„ Такива решения би трябвало да бъдат вследствие на ангажирана политика, а не под напън на улицата и евентуални митинги. Затова и българското общество продължава да чака ясна енергийна тактика и дълготрайни ограничения в тази посока “, акцентира президента, написа novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР