Петдесетият ден на протестите започна с блокиране на всички входове

...
Петдесетият ден на протестите започна с блокиране на всички входове
Коментари Харесай

50-ят ден на протестите започна с блокиране на всички входове на съдебната палата

Петдесетият ден на митингите стартира с блокиране на всички входове на правосъдната палата. Акцията е на гражданско съдружие БОЕЦ. Тяхна процедура е към този момент всяка заран изненадващо да блокират за към час дадена държавна институция, съпричастна към мафиотското ръководство на страната.
Петата обсада – изненада потегли от Орлов мост и стигна до правосъдната палата. Хората минаха през ул. „ Г.С. Раковски “ без да основават компликации на придвижването, като използваха единствено зелен светофар. Преди това се стопираха на жълтите павета, където служащи правеха нещо. Запитани, те дадоха отговор, че сменят паветата. Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев, обаче позволи, че властта прави заграждения, готвейки се за огромния митинг на 2 септември.

След като стигнаха правосъдната палата, протестиращите се разделиха по този начин, че да завардят всички вероятни входове. За малко замеряха постройката с яйца и домати. След това лъчовете още веднъж се събраха на централния вход.

Първата обсада беше на Министерството на правораздаването с претенции както за оставката на премиера Борисов, на основния прокурор Гешев и на правосъдния министър Данаил Кирилов, която към този момент е реалност. БОЕЦ се намират на тротоара, придвижването се прави свободно.

Остават непрекъснато блокирани трите основни кръстовища - на площад " Независимост ", при Софийския университет и Орлов мост.

Пореден митинг с искане на оставка на държавното управление и на основния прокурор ще се организира и в Пловдив.

Началото е от 19.00 часа на площад “Съединение”. Организаторите ще провеждат и шествие, като в общината е направен график за поетапно ограничение на придвижването по неговия маршрут.

Ново протестно автошествие ще се организира и в Стара Загора. То ще стартира в 18:30 часа и ще стигне до летището, откъдето основателите, с възприятие за комизъм, дават обещание да " изстрелят в космоса записите на Бойко Борисов, с цел да ги увековечат ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР