Петдесет и шест годишният Димитрис Лигнадис се е предал в

...
Петдесет и шест годишният Димитрис Лигнадис се е предал в
Коментари Харесай

Известен гръцки режисьор е арестуван за изнасилване

Петдесет и шест годишният Димитрис Лигнадис се е предал в полицията в Атина през вчерашния ден следобяд, сподели за Асошиейтед прес представителят на полицията Теодорос Хронопулос. Лигнадис ще остане в ареста, до момента в който не бъде изправен пред съда.

Според известия в медиите против него има минимум три обвинявания, в това число от 25-годишен мъж, който твърди, че Лигнадис го е изнасилил през 2010 година Режисьорът отхвърля всички обвинявания.

Слухове на негови полови злоупотреби бяха публикувани през последните седмици, което докара до напускането му преди две седмици на Националния гръцки спектакъл, в който беше режисьор от 2019 година

Разкритията на олимпийска медалистка по-рано тази година, която съобщи обществено, че е била изнасилена през 1998 година, провокира вълна от нови свидетелства за полов тормоз от страна на известни артисти и режисьори, само че Лигнадис е първият задържан.

Случаят одобри политически измерения. Опозицията упрекна държавното управление, че не е подхванало дейности по недоволствата, а министърът на културата Лина Мендони отговори в петък, че Лигнадис е " рисков човек ", който я е " заблудил " с актьорските си качества.

Мендони сподели, че е поискала прокуратурата на Върховния съд да проверява обвиняванията в гръцките театрални среди.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР