Петдесет и осем нови работни места в социални услуги и

...
Петдесет и осем нови работни места в социални услуги и
Коментари Харесай

Над 50 нови работни места в социални услуги и заетост разкри Община Велико Търново

Петдесет и осем нови работни места в обществени услуги и претовареност разкри Община Велико Търново, оповестяват от пресцентъра на Общината.

Кандидатите към този момент са утвърдени и назначени, а главният фокус е подложен върху поддръжката на възрастни и уязвими хора, деца и фамилии. 19 великотърновци стартират работа в новия Комплекс от обществени услуги за деца, който включва "Дневен център за поддръжка на деца с тежки множествени увреждания и техните фамилии " и "Преходно жилище за деца от 15 до 18 години ".

Новата обществена услуга е основана по план "Разкриване на комплекс от обществени услуги за деца ", финансиран по Оперативна стратегия "Развитие на човешките запаси ", с поддръжката на Европейския обществен фонд. Двадесет души ще работят на служба "общ служащ " по Програмата за образование и претовареност на дълготрайно безработни лица. Те ще оказват помощ за премахване на повреди и за поддръжката на публични пространства в две от кметствата в общината.

По Проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания ", финансиран също по Оперативна програма "Развитие на човешките запаси " 2014-2020, общината е наела двама чиновници за обслужване на нуждаещите се лица на територията на община Велико Търново. Така към този момент над 55 обществени асистенти и домашни санитари ще оказват помощ на хора в неспособност за самообслужване, на хора от рисковите групи за Covid-19 и на сложени в домашна изолираност да получават всички нужни хранителни артикули, битови артикули, медикаменти и други Сключени са и трудови контракти с още 16 персонални асистенти. Личните асистенти в Общината към този момент са 223-ма, а хората, които употребяват тази услуга - 225.

ю

В Общинска администрация е назначен и юношески посредник по Национална стратегия "Активиране на неактивни лица ". Основна негова задача е да доближи до трайно безработните младежи на възраст 15-29 години, които даже и не са регистрирани в дирекция "Бюро по труда " и да ги стимулира да работят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР