Петдесет годишен мъж и неговата 11-годишна дъщеря са загинали, след

...
Петдесет годишен мъж и неговата 11-годишна дъщеря са загинали, след
Коментари Харесай

Баща и дъщеря загинаха при руски обстрел в Запорожие

Петдесет годишен мъж и неговата 11-годишна щерка са починали, откакто съветските сили поразили жилищна постройка в югоизточния украински град Запорожие рано тази заран, съобщи Ройтерс, като се базира на локалните управляващи.

Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна добави, че 46-годишна жена, разказана като брачна половинка и майка на жертвите, е била извадена от отломките на постройката.

Секретарят на градския съвет Анатолий Куртев съобщи, че тази нощ две ракети са разрушили една постройка и са развалили десетки други. " Проклетите съветски терористи още веднъж нападнаха Запорожие и загубихме човешки животи ", написа той в приложението " Телеграм ".

Ударът е част от поредицата наскорошни офанзиви против цивилен обекти в района, отбелязва Ройтерс.

Междувременно представител на назначената от Русия районна работа за незабавна помощ в Херсонска област заяви, че украинските въоръжени сили тази нощ са обстреляли пет обитаеми места на левия бряг на региона.

По думите на представителя са били изстреляни общо 42 снаряда от стволна артилерия, съобщи ТАСС.

" През нощта киевският режим продължи да обстрелва гражданската инфраструктура в обитаемоте места Нова Каховка, Каховка, Таврийск, Горностаевка и Рибалче, като изстреля общо 42 снаряда от стволна артилерия. Уточняват се жертвите измежду цивилното население и вредите по инфраструктурата ", сподели той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР