Петър Волгин, „Политически НЕкоректно“, БНР За да просперира една държава,

...
Петър Волгин, „Политически НЕкоректно“, БНР За да просперира една държава,
Коментари Харесай

Петър Волгин: Посредственост, облечена във власт

Петър Волгин, „ Политически НЕкоректно “, БНР

За да просперира една страна, тя би трябвало да бъде ръководена от интелигентни хора, от политици, които съблюдават писаните и неписаните правила, и в това време са способни да взимат решения, излизащи отвън сковаващия образец. За наше голямо страдание съвсем никой от политическия хайлайф на нашата страна не дава отговор на гореописаните условия. Даже ми се коства, че в България от години се прави самобитна селекция, чиято цел е да вкарва във властта главно хора посредствени, неособено умни, неспособни да мислят креативен. И няма никакво значение дали ръководещите в даден интервал от време партии са десни или леви, демократични или консервативни. Техните основни и второстепенни реализатори се отличават на първо място със скромни интелектуални качества, с готовност за дребно шмекеруване и със податливост да следват праволинейно напътствията на следващия Голям задграничен брат.

Управленският потенциал на тези ръководещи стига до такава степен да се опитат да заобиколят закона, когато преценяват, че това им изнася. Ето ви напълно свеж образец в това отношение. Завчера Конституционен съд разгласи за противоконституционно решението за избор на началник на КЕВР. И за какво се стигна до това решение? Ами тъй като ръководещите са решили, че могат да трансформират разпоредбите за избор, когато си желаят, единствено и единствено да бъде назначен посоченият от тях човек. Всъщност не е изключително изненадващо сходно отношение към Конституцията. Да не забравяме, че министър председателят в оставка беше министър на стопанската система в безусловно нарушаване на ясните конституционни разпореждания. Е, по какъв начин желаете хора, които нарушават умишлено главния юридически документ на страната, да вземат рационални и законосъобразни управнически решения?

Посредствеността на представителите на ръководещия хайлайф води до тежки последствия за всеки един от нас. Да вземем един от най-болезнените въпроси, провесен със страшна мощ над българската стопанска система – природния газ или по-точно неговата липса. Най-добре е да оставим настрани бравурните изказвания, че сме се били освободили от „ съветската енергийна взаимозависимост “ и да се съсредоточим върху действителността.

Бизнесът към този момент сигнализира, че поради неналичието на газ доста предприятия у нас ще спрат работа, защото няма с какво да го заменят. И в случай че въпреки всичко не се стигне до сходен краен вид има още една, не по-малко реалистична заплаха. Дори и да бъде обезпечен газ, цената му ще бъде толкоз висока, че ще изстреля нагоре всички цени, което пък мигновено ще обезцени приходите на всички ни. Според ръководещите обаче това не било значимо. По-важното било „ да накажем Путин, като отхвърляме да преговаряме с „ Газпром “.

Опитвам се, единствено че по този начин и не съумявам да схвана по какъв начин фактът, че българите ще плащаме двойна и тройна цена за отопление през зимата, санкционира Путин. Той надали ще се почувства трагичен от сходен факт.

Пък и, както разбрахме от шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ тези дни, Владимир Владимирович, обратно на голям брой изявления в най-сериозните западни медии, в действителност е изцяло здрав. Така че надали здравето му би се раздрусало от нашите планове „ да го накажем “.

Всъщност осъдените сме ние. И под „ ние “ имам поради освен България, а и останалите страни-членки на Европейски Съюз.

Унгарският министър председател Виктор Орбан го сподели най-добре: " Първоначално мислех, че единствено сме се простреляли в крайници, само че в този момент е ясно, че европейската стопанска система се е простреляла в белите дробове и се задъхва.

Санкциите нанесоха широкобхватни вреди на европейската стопанска система, без да отслабят Русия или да приближат траялата месеци война до каквото и да било позволение. Санкциите не оказват помощ на Украйна, само че са неприятни за европейската стопанска система и в случай че продължава по този начин, те ще убият европейската стопанска система. “ Това го виждат даже и ръководителите на Европейски Съюз, само че ограниченията им за справяне с надвисналата над Европа злополука са също толкоз несъответстващи, както и досегашите. Призовават ни да се къпем по-рядко, да си понижаваме парното, а към този момент и всички страни да понижат потреблението на естествен таз с 15 %. Слава Богу, към този момент се откриха страни, като Франция, Италия, Испания, Полша и други, които намерено възроптаха против последна мярка.

Започнах този коментар с наблюдението, че българските ръководещи не се отличават с особена просветеност. Абсолютно същото важи и за ръководещите в Брюксел. При тях също не откриваме никаква дарба за креативно мислене. Явно и висшият европейски хайлайф се селектира по същия метод, както и българският. От претендентите да ръководят се изисква само смирение и вземане предвид с клишетата и напътствията на Големия брат. Тази антиселекция не предвещава нищо хубаво. Нито за България, нито за Европейския съюз.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР