Петър Тодоров - шофьорът, който в събота уби 15-годишно момче

...
Петър Тодоров - шофьорът, който в събота уби 15-годишно момче
Коментари Харесай

Петър, който уби дете на зебра - хванат да кара пиян дни, след като взел книжка

Петър Тодоров - водачът, който в събота умъртви 15-годишно момче на пешеходната пътека на ул. " Гурко " в София до момента в който кара пийнал, е хващан с алкохол и преди от пътните служители на реда.

Това е станало през 2005 година, дни откакто е взел шофьорската си брошура. Тогава концентрацията на алкохол е била 1,4 промила, заяви основен комисар Мария Ботева от Пътна полиция. Според информация тогава Тодоров е бил санкциониран с 500 лева вместо съдът да го прати в пандиза.

В досието на Тодоров има още три пътни нарушавания, само че единствено първото и последното, при което умъртви детето в София, са с алкохол.

В събота Тодоров прегази пресичащото на пешеходна пътека момче в София като е ил с 2,1 промила алкохол в кръвта. При удара той е карал с доста висока скорост - 80 километра в час, макар че улицата е дребна и тясна.

Да се развива такава висока скорост значи неравновесие и неустойчивост на държанието, разяснява комисар Ботева. При над 2 промила алкохол няма човек, който да има съответно държание, сподели още тя пред Нова тв.

Според нея още в учебно заведение и при курсовете за шофьорска брошура би трябвало да се обърне внимание на разпоредбите за движение
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР