Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата

...
Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата
Коментари Харесай

Гордост! Петър Стойчев стана първият българин преплувал протока Гибралтар с текстилен бански

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по разпоредбите на Oceans seven - с текстилен бански, без неопрен. По този метод се трансформира и в първият български плувец, приключил сполучливо три от седемте най-трудни маратона в света, сформиращи Oceans seven.

Стойчев измина дистанцията от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 часа и 46 минути. Изминатото разстояние по GPS-а на лодката е 16.4 км.
„ Горд съм да ви оповестя, че реализирах нов триумф - както за мен, по този начин и за България. Станах първият българин, преплувал протока Гибралтар по разпоредбите на Oceans seven с текстилен бански (без неопрен)! Времето, което реализирах, е 3 часа и 46 минути, а изминатото разстояние по GPS-а на лодката е 16.4 км. Щастлив съм, че плуването ми приключи сполучливо и благодаря на всеки един от вас за уважението и поддръжката! Гордо мога да заявя, че към този момент съм единственият българин с три преплуванимаратона от Oceans seven (Ламанша, протока Кук и протока Гибралтар). Остават още четири маратона! През месец май възнамерявам да преплувам канала Молокай в Хавай, най-дългия и тежък маратон от седемте! Респект към професионализма и всеотдайността на моя екип! Иван Златинов и Красимир Туманов, благодаря ви! Също по този начин благодаря на моето семейство, което е с мен тук в Тарифа и ме поддържаше! Благодаря и на всички сътрудници, които застанаха зад нас! “, написа той в профила си във Фейсбук 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР