Петър Стоянов беше относително добър президент, който имаше своите гафове

...
Петър Стоянов беше относително добър президент, който имаше своите гафове
Коментари Харесай

Първанов похвали Стоянов: Струва си да се появи в политиката

Петър Стоянов беше релативно добър президент, който имаше своите гафове и политически неточности, само че като цяло е един претендент, който си коства да се появи в политическото пространство. Това сподели пред " Нова нюз " президентът Георги Първанов (2002 - 2012) по адрес на предшественика си Петър Стоянов (1997 - 2002).

Думите му идват, откакто, че едно от обсъжданите имена като възможен техен претендент за държавен глава е точно Стоянов. По време на предизборната акция през 2001 г Стоянов беше спряган като сигурен победител, само че в последна сметка завоюва Първанов.

Първанов напомни, че 30-40 дни преди изборите през 2001 година Българска социалистическа партия не е имала претендент. " Тогава Стоянов имаше към 45% преднина. Кандидатирах се в последния миг и взех, че завоювах ", напомни още Първанов.

Сега той изясни за какво счита, че " си коства Стоянов да се появи в политическото пространство ": " Защото президентските избори са по-различи от другите. Не бива да се пускат инцидентни хора, които изгарят – и те самите губят, а и партиите зад тях губят. Не е за подценяване господин Стоянов ".

По мотив думите на проф. Тодор Кантарджиев, че би подкрепил Асен Балтов, в случай че бъде повдигнат за президент, Първанов сподели: " Харесвам и съм одобрявал двамата професори. Те в действителност направиха доста в една тежка обстановка, в борбата с Covid. Споделял съм тяхната политика на по-консервативна и твърда позиция. Не е сигурен, предвид на късото време, дали един нов претендент, в това число известен доктор, би имал триумф ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР