Петър Москов няма ни най-малка представа дали проф. Плочев е

...
Петър Москов няма ни най-малка представа дали проф. Плочев е
Коментари Харесай

Министър и НЗОК да не работят заедно е проблем на цялата нация

Петър Москов няма ни най-малка визия дали проф. Плочев е бил заплашван . Това стана ясно от думите на някогашния здравен министър в ефира на bTV.

Министърът на опазването на здравето носи цялата отговорност , безапелационен е Москов. Той бил постоянно на топа на устата и носи политическата отговорност.

Невъзможността на министър и каса да работят дружно, не е проблем на министъра или на касата, а на цялата нация , отсече Москов.

По думите му НЗОК би трябвало да бъде единствено проводник на здравната политика.

Москов абсурда сред министър Кирил Ананиев и шефа на здравната каса проф. Камен Плочев.

 НЗОК се опълчи на здравния министър за желаната оставка
НЗОК се опълчи на здравния министър за желаната оставка

Министърът не може да желае оставки, шефът на НЗОК се избира от депутатите

" Не може да се вменява виновност на министъра на опазването на здравето. Той е индивидът, който носи отговорност. Негово изконно право е да следи работата на НЗОК. Разбира се, че проф. Плочев е дължал пояснение на Кирил Ананиев ", безапелационен е Москов по тематиката за спора межди здравния министър и шефа на НЗОК.

Според Москов управническото деяние на министъра, а преди този момент на шефа на касата, изискват разбор. Той посочи, че на 10 метра от постройката на НЗОК се намира едно от най-модерните оборудвания за радиолъчение.

Москов не схваща за какво хора се пращат за лекуване в чужбина.

" Недоверието сред министър и шефа на касата е проблем. В този случай министърът има право да изисква всичко ", посочи някогашният министър на опазването на здравето.

" Касата да е нещо, друго от това да е финансов инструмент, с който се извършва здравната политика на страна ", желае Москов и добави, че това е пагубна концепция, която води и до част от проблемите в опазването на здравето в България ", безапелационен беше Москов.

 Високопоставен политик в ръководството заплашвал шефа на НЗОК
Високопоставен политик в ръководството заплашвал шефа на НЗОК

Камен Плочев бил предизвестен посредством другар

Припомняме, преди дни здравният министър Кирил Ананиев изиска оставката на ръководителя на НЗОК доктор Камен Плочев. Причината е, че проф. Плочев не е уведомил Надзорния съвет на НЗОК, не е уведомил и самия министър, а непосредствено се обърнал към законодателния орган за актуализиране на бюджета. Пари трябвали, с цел да се платят задължения към непознати каси.

Тогава депутатите от " Обединени патриоти " допуснаха, че шефът на Националната здравноосигурителна каса Камен Плочев може да не е знаел реда, по който би трябвало да бъде поискана актуализация на бюджета на Касата.

Славчо Велков от Българска социалистическа партия като непосредствен другар на проф. Плочев ясно отсече, че върху проф. Плочев е оказван напън и той идва почитан политик в ръководството на страната. Цветан Цветанов пък изиска Велков да каже кой е притискал проф. Плочев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР