Петър Божилов беше избран за плувец на седмицата от Американската

...
Петър Божилов беше избран за плувец на седмицата от Американската
Коментари Харесай

Петър Божилов плувец №1 в САЩ

Петър Божилов беше определен за плувец на седмицата от Американската атлетическа конференция, която е втората по мощ в щатските университети след NCAA. Многократният държавен и балкански първенец и рекордьор в междинните и дълги дистанции на свободния жанр бе с основни победи за триумфа на тима на Южния методистки университет в Тексас в дуела с отбора на Луизиана. За отбора му преди този момент плуваха Нина Рангелова и Стефан Попов.Божилов записа победи на 500 (със седмото най-бързо време в Американската атлетическа конференция за сезона в ) и на 1000 ярда свободен жанр (петото най-бързо).
Следващият му старт с “Мустангите “ е на 21-23 ноември на домашния шампионат в Тексас. В конференцията вземат участие 12 университета, само че в плуването са единствено четири все още.

Божилов показа пред BGswim.com по какъв начин върви подготовката и следването му в Съединени американски щати. “Подготовката ми тече по проект. Имаме нов треньор от този сезон – Грег Роденбах, с който нещата вървят в позитивна посока, изясни геният, който у нас се сътезава за плевенския Инвиктус. - Целите ми отвън Съединени американски щати и колежанското плуване са да пъдя олимпийски “Б “ норматив и да се доближа допустимо най-близо до “А “ за игрите в Токио - в края на периода за покриване. Ще си бъда в България за 3 месеца. “
За разликите сред плуването в Съединени американски щати и България “Най-значимата разлика е, че с в американския ми тим стаерската група е по-разделена от останалата част от отбора. И това доста добре за мен. Около 50-60% от тренировките аз и още 2-3 момчета имаме обособена подготовка. “
За контакта с другите българи в Америка
“Със Стефчо Попов си станахме много положителни другари. Често се виждаме. С Нина се засичаме също, само че по-рядко. Калоян Братанов идва да ни навести най-малко по един път месечно. Едно момиче, волейболистка - някогашна моя съученичка от славните години в спортното учебно заведение, тренира и учи в университет на стотина километра от Далас. Като цяло българската група се разраства. Надявам се наклонността да продължи и от ден на ден български спортисти да се ориентират към Далас “, приключи Божилов.

Василен Димитров, BGswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР