Петър Биберов остава в ареста, реши Районият съд в Бургас.

...
Петър Биберов остава в ареста, реши Районият съд в Бургас.
Коментари Харесай

Бургаският районен съд остави в ареста Петър Биберов

Петър Биберов остава в ареста, реши Районият съд в Бургас. Биберов беше измамен под наказателна отговорност като подстрекател на палежа пред дома на бургаския фоторепортер Борислав Пенков на 14 октомври, когато запалена автомобилна гума подпали вратата на жилището и електрическото табло с 27 електромера на входа, в който се намира жилището му.

Бургас

На брифинг през днешния ден апелативният прокурор Любомир Петров съобщи, че Биберов ще бъде съден за насила и показа пред публицисти детайлности от престъпното му досие.
Любомир Петров- рък. на Апелативна прокуртура-Бургас- Специално за Биберов прави усещане, че е осъждан за проведена незаконна група като началник, осъждан е също за палеж, за разваляне на движимости, нелегално оръжие. Впоследствие има още една присъда за разваляне на движимости и за лека телесна щета по хулигански подбуди на същия потърпевш господин Пенков.
Според заключенията на пожаро-техническата експертиза е допустимо да се промени обвиняването в по-тежко, сподели апелативният прокурор. Той добави, че лицето, което е направило палежа, е от близкото обграждане на Биберов, само че към момента се търси. Фотожурналистът Борислав Пенков сподели, че сега се усеща сигурен, защото има 24-часова полицейска защита.
Борислав Пенков-фотожурналист- Аз съм с влошено здраве, подкрепям си желае за 50 хил.лева, които ще ми бъдат нужни за лекуване.
Петър Биберов беше докаран в правосъдната зала при засилени ограничения за сигурност и не пожела да бъде сниман. Ако съдът го признае за отговорен, законът планува затвор от една до осем години или от три до 10, в случай че се потвърди, че действието е можело да заплаши живота на някого от живущите в блока.
 Запалиха автомобилна гума пред дома на фоторепортер от Бургас Запалиха автомобилна гума пред дома на фоторепортер от Бургас
Пожар в блок в бургаския ж.к. „ Зорница " тази нощ. Задържан е 37-годишен мъж. Запалена автомобилна гума е обгорила входната врата на жилището на фоторе...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР