Петък 13-ти е свързан с какви ли не суеверия и

...
Петък 13-ти е свързан с какви ли не суеверия и
Коментари Харесай

Знаци, че ще ви сполети лош късмет

Петък 13-ти е обвързван с какви ли не суеверия и мрачни тълкувания, а 13 се счита за нещастно число.

Ето още някои суеверия, които предсказват, че в случай че се натъкнете на тях, няма да ви провърви. Тези знаци на ориста предсказват неприятен шанс.

Не стойте на ъгъл на масата

За благополучие множеството маси са кръгли, което значи, че не би трябвало да се тормозим кой къде стои. Има вярване, че който стои на ъгъл, няма да се ожени - рационално това може да се изясни с обстоятелството, че едно време на това място поставяли единствено по-незнатните посетители, тъй като единствено по себе си то е много неловко.

Разсипвате сол

 Разсипаната сол е неприятен знак

Ако разсипете сол, хвърлете щипка зад лявото си рамо, с цел да предотвратите неприятния шанс. В минали времена солта е била скъпоценна стока, тъй че разсипването й е трябвало да коства много скъпо. Използвана е за разчистване и консервиране на артикули и се е възприемала като притежаваща съвсем магични сили. Не сме сигурни за какво хвърлянето на щипка сол през рамото ви избави от неприятния ви шанс. Просто се уверете, че някои не стои зад вас.

Не свиркайте на закрито

Казват, че хората, които свирят на закрито, свирят за дявола или свирят за стихия. Така че, в случай че усетите сходно предпочитание в себе си, спрете се и бъдете бдителни през този ден.

Не отваряйте чадъра си на закрито

Не е мъчно да се види, че отварянето на огромен, здрав метал от вътрешната страна може да накара някого в очите или да чукне скъпата ваза на мама. Защо да поемаме риска? Плюс това постоянно е най-добре да избягвате това неловко - по какъв начин да вляза през вратата?

Не си режете ноктите след залез

 Знаци, че ще ви сполети неприятен шанс

Има вярване, че в случай че го извършите, бихте могли да съкратите живота си. Предполагаме, че това се е появило преди електрическото осветяване да направи допустимо да се режат ноктите съвсем когато и да е - просто не обществено. Преди доста години едно сходно деяние е можело да се окаже съдбовно, тъй като хората не са знаели доста за запазването на нещата чисти и стерилни.

Не разбивайте огледало

Огледалата са свързани с всевъзможни суеверия и митични тълкувания. Едва преди към 200 години модерното огледало е изобретено от немския химик на име Юстис декор Либиг. По това време огледалата са били налични единствено за доста богатите. Всички знаем, че това вещае седем години нещастна и несподелена обич. Независимо дали има рационално пояснение или не, в случай че ви се случи - бъдете бдителни и деликатни, само че никога не изпадайте в суматоха.

А с цел да привлечете шанса, избирайте си всеки ден по едно късметче и следвайте нашите препоръки за шанс.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР