Пет вида взаимоотношения съществуват между котките и собствениците им, сочат

...
Пет вида взаимоотношения съществуват между котките и собствениците им, сочат
Коментари Харесай

Между котките и собствениците им съществуват пет вида взаимоотношения

Пет типа взаимоотношения съществуват сред котките и притежателите им, сочат данните от проучване на учени от университета в английския град Линкълн, представени от електронното издание Phys.org.

Според разбиранията на хората те могат да бъдат избрани като отворена връзка, обвързаност от разстояние, нормални взаимоотношения, взаимна взаимозависимост и другарство.

При отворената връзка прочувствената обязаност сред котката и притежателя й не е доста мощна. При втория и третия тип взаимоотношения стопанинът и домашният му питомец не са доста близки, само че пък животното приема по друг метод външни хора.

Когато става въпрос за взаимна взаимозависимост и за другарство, прочувствената връзка притежател - котка е много мощна. В тези случаи отношението на котката към външни хора зависи от нуждата й да остане покрай стопанина си, сочат данните от изследването.

В проучването на английските учени са взели участие съвсем 4000 притежатели на котки. Те са дали отговор на серия от въпроси, свързани със личното им държание и с това на домашните им любимци.

Учените също по този начин са разгласили на уеб страницата на университета анкета, с цел да могат стопаните на котки сами да дефинират какъв тип са връзките им.
"Котките основават близки прочувствени връзки с хората, само че малко се знае за това. Като всички комплицирани обществени взаимоотношения и тези притежател - котка са резултат на динамичността сред двата индивида и на особеностите в характерите им ", споделя професор Даниел Милс, който изследва държанието на животните в университета в Линкълн.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР