Пет сигнала срещу и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов ще проверява

...
Пет сигнала срещу и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов ще проверява
Коментари Харесай

ВСС назначи Даниела Талева за разследващ главния прокурор

Пет сигнала против и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов ще ревизира Даниела Талева. Днес Прокурорската гилдия единомислещо я назначи като първия магистрат, който ще прави следствието. Тя няма период, в който да завърши инспекциите, само че по закон може да остане на длъжността не повече от две години.
Прочетете още
Талева беше определена на инцидентен принцип при започване на юли, само че кадровиците отложиха назначението ѝ поради законови пропуски. След като депутатите гласоподаваха нови промени в Закона за правосъдната власт, като дадоха опция да се проверяват и заместниците на обвинител номер 1, Висш съдебен съвет би трябвало да я назначи краткотрайно като прокурор.

Талева беше определена всред 22-ма съдии, дали единодушие да проверяват основния прокурор. В началото на юли системата за инцидентно систематизиране на каузи я уточни като първия висш магистрат, който ще ревизира дали обвинител номер 1 е направил нарушаване.

Днес арбитър Талева би трябвало да бъде назначена краткотрайно като прокурор, който единствен има право да ревизира дали има съображение да се проверява и повдига обвинявания на основния прокурор, или неговите заместници.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР