Пет ракети са изстреляни от международното летище ``Хамид Карзай`` в

...
Пет ракети са изстреляни от международното летище ``Хамид Карзай`` в
Коментари Харесай

САЩ спря атака срещу летището в Кабул

Пет ракети са изстреляни от интернационалното летище ``Хамид Карзай`` в Кабул в понеделник, съобщи Си Ен Ен. Отбранителната система C-RAM, конфигурирана на летището, е задействала ракетите, сподели чиновник. Към момента няма данни за жертви.

C-RAM е автоматизирана система, която открива входящи офанзиви и употребява картечница, с цел да предотврати офанзивата, преди да успее да удари задачата си. Системата е била употребена в Ирак и Афганистан за прихващане и заличаване на снаряди, ориентирани към американските сили. Американски представител съобщи, че ракетите, ориентирани към летището, евентуално са били изстреляни от ``Ислямска страна - Хорасан``.

Превозно средство е било употребявано като спонтанна платформа за новата ракетна атака на ``Ислямска държава``. Видео, получено от Си Ен Ен, демонстрира транспортното средство в пламъци на улица в кабулския квартал ``Хаир Хана`` след изстрелването на ракетите. Изглежда, че колата е модифицирана, с цел да придвижи бомбите, като в овъглените остатъци се виждат шест огромни тръби. Очевидци споделят, че една от ракетите е блъснала близка постройка, а талибански бойци оповестиха, че няма жертви.

Ракетният удар идва единствено няколко дни, откакто при два самоубийствени атентати на летището починаха над 170 души, в това число 13 американски военнослужещи, а минимум 200 бяха ранени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР