Пет образователни работилници на открито зарадваха малчуганите в Дондуковата градина.

...
Пет образователни работилници на открито зарадваха малчуганите в Дондуковата градина.
Коментари Харесай

Пловдивчанчета строиха ракети и изследваха космоса в пет обр...

Пет просветителни работилници навън зарадваха малчуганите в Дондуковата градина.

Работилниците, проведени от Регионален природонаучен музей Пловдив, имаха за цел да разпространяват астрономията измежду децата.

В първата работилница децата имаха опцията да построят макети на някои от по-известните галактически кораби на Европейската галактическа организация, научавайки повече за задачата на всеки един от тях.



Другата работилница „ Космосът и пикселите” имаше за цел да покаже по какъв начин се виждат галактическите обекти през телескоп. Желаещите да се включат направиха красиви пикселизирани модели, употребявайки разнообразни похвати в изкуството - като този на австралийските туземци и поантилизма.

В “Моят град от Космоса” бяха употребявани сателитни изображения от спътниците на галактическата задача “Сентинел 2” по стратегия “Коперник”. Посредством тях, участниците изследваха Пловдив от Космоса, като откриват разнообразни забележителности и естествени обекти и съпоставят измененията в техния образ напролет, лятото и есента.



В последната работилница децата имаха опция да се срещнат с същинската форма на Земята или геоида и да създадат макети от пластелин.



„ Инициативата е част от огромен план на РПМ Пловдив “, показа Светлозара Казанджиева, организатор връзки с обществеността на Регионален природонаучен музей Пловдив.

„ Музеят в действителност създава план взаимно с Европейската галактическа организация за основаването на нови планетарни шоупрограми. В момента имаме 1 изцяло подготвена стратегия, която се споделя „ Космическият порив на Европа “. Тя показва задачите на Европейската галактическа организация през последните 30 години. Проучванията включени във кино лентата са от цялата слънчева система с данни от Марс, Венера и Земята. Вторият филм ще бъде фокусиран върху Земята и това по какъв начин използваме данните от спътниците с цел да проучваме климатичните промени на земята “, добави тя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР