Пет междублокови пространства в три района на града ще бъдат

...
Пет междублокови пространства в три района на града ще бъдат
Коментари Харесай

Облагородяват 5 междублокови пространства във Варна с над 8 млн. лева

Пет междублокови пространства в три региона на града ще бъдат облагородени със сумата от над 8 млн. лв. без Данък добавена стойност. Това излиза наяве от оповестена социална поръчка на Община Варна за избор на реализатор, научи Moreto.net.

В определените от администрацията зони във " Владислав Варненчик ", " Аспарухово " и " Младост " ще бъдат построени детски и спортни площадки, кътове за отдих. Ще бъде осъществено озеленяване, ремонт или създаване на тротоари и пътни настилки. Освен това ще бъдат построени или рехабилитирани остарели паркоместа.

Констатациите, разказани в приложената документи към публичната поръчка, са сходни за трите региона, в които се намират обектите. Сочи се, че има осъществено отчасти благоустрояване, само че уличната мрежа е амортизирана и е належащо да се доразвие. Настилките са „ кърпени “ неведнъж, деформирани, като тук-там са се образували слягания в градивните пластове, резултат, от което е дефектирала повърхността. Тротоарите в по – огромната си част не са в положително положение. Плочките са разкривени, част от тях са начупени, неравностите тук-там са огромни и могат да причинят контузии на пешеходците. Паркоместата са незадоволителни, тук-там се паркира в зелените площи. Има рецензии към положението на зелената система.

Облагородено ще бъде пространството сред „ Асен Разцветников “, бул. „ Св. Елена “, бул. „ Константин и Фружин “ и ул. „ Боян Илиев “. Намира се в регион „ Владислав Варненчик “, който е с население 49 хиляди души. Карето е ситуирано в централната част на региона.

Предвиждат се нови паркоместа, паркова мебел, озеленяване, спортни и фитнес площадки, отделяне на зони за отдих.

Ще бъдат построени паркинги при блок 20 от вх. 12 до вх. 24 и до ул. „ Г. Минков “; източно от бл. 21 вх. 14 до вх. 17; източно от бл. 22 вх. 1 до вх. 5 и от вх. 6 до вх. 12; западно от бл. 20 от вх. 14 до вх. 25.

Освен това ще се ремонтира площадът на пазара. Ще бъде разширена площадката за разхождане на кучета. Предвиждат се две фитнес площадки навън, волейболно игрище, както и алея с кътове за отдих с пергола и пейки. Ще бъдат рехабилитирани асфалтови настилки и тротоари.

Предстои облагородяване на междублоковото пространство сред ул. „ Св. Св. Кирил и Методий “, бул. „ Мара Тасева “, ул. „ Средец “ и „ Стара Загора “ по проекта на 27 микрорайон. Район „ Аспарухово “ е с население 29 хиляди души. Предвижда се засаждане на нови 96 дървета в обсега на обекта.

Планирана е реорганизация на съществуващата спортна площадка пред блок 134. Ще се построи нова комбинирана детска площадка за деца до 12 години с увреждания в пространството под блок 38, а също и фитнес навън за хора с увреждания.

Предвижда се създаване на нови обособени паркоместа с бетонови паркинг детайли на тревна фуга, като за комплекс „ Дружба “ те са общо 264 броя. Освен това в региона на блоковете 1, 9, 11 и 13 ще има общо 30 паркоместа.

Нов образ ще придобие и междублоковото пространство сред бул. „ Народни будители “, у. „ Перник “, „ Искър “, „ Чонгора “, „ Детелин челник “, „ Балкапан “ по проекта на 27 микрорайон.

Планира се засаждане на нови 98 дървета. Предвидени за осъществяване са: нова зона за спорт навън със стрийт фитнес сред блок 53 и 5, четири места за отдих с пейки и беседки.

В пространството южно от блок 9 на ул. „ Горна Студена “ ще се извърши нова площадка за отдих с беседка и пейки. Площадки за отдих се плануват и до бл. 27 на „ Народни будители “, както и източно от бл. 5 на ул. „ Мур “. Ще се извърши частични реконструкции на улични платна.

В обсега на обекта се планува рехабилитиране и създаване на нови общо 172 паркоместа.

В регион „ Младост “ ще бъде облагородено пространството сред „ Георги Пеячевич “, бул. „ Владислав Варненчик “, бул. „ Васил Левски “ и ул. „ Родина “. Проектирана е спортна площадка, фитнес навън, зони за отдих и други действия.

Междублоково пространство сред бул. „ Св. Елена “, ул. „ Георги Минков “, бул. „ Трети март “ и бул. „ Константин и Фружин “ също ще се радва на нова визия. В източната част ще се построи напълно нова зона, която ще включва няколко кръгли площадки, свързани между тях с алеи, на които се разполагат места за рекреация. В непосредственост до съществуваща детска площадка, намираща се до блок 2, ще се построи площадка за фитнес навън с повърхност 224 квадрата. В северозападната част, зад блок 7, ще се построи фитнес площадка навън с повърхност 180 квадратни метра.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР