Пет магистърски програми ще могат да се изучават във видинския

...
Пет магистърски програми ще могат да се изучават във видинския
Коментари Харесай

Филиалът на Русенския университет във Видин с предложение за магистърски програми

Пет магистърски стратегии ще могат да се учат във видинския филиал на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ от образователната 2018/2019 година. Това бе обявено на конференция в Регионалното ръководство на образованието. В нея участваха началникът на РУО Веселка Асенова, кметът на Община Видин Огнян Ценков и административният шеф на филиала Момчил Станков.
Магистърските стратегии са предопределени за подготовка на учители в междинното обучение, както и за приключили педагогичен специалности, степен бакалавър. Веселка Асенова акцентира, че образованието е измежду целите на държавното управление. „ Всички ние желаеме нашите деца да получават все по-добра подготовка. Затова учителите, които имат към момента какво да учат в областта на образованието, би трябвало непрестанно да покачват своята подготовка “ – сподели тя.
Административният шеф на филиала показа магистърските стратегии. Те са: Информатика и осведомителни технологии в образованието; Методика на образованието по математика; Лингводидактика в прогимназиалния стадий (английски език); Информационни технологии в образованието по математика и информатика; Съвременна българистика и обучение. Той изясни, че образованията ще бъдат модулни и ще са съобразени с опциите на искащите да се включат в тях. Ще има постоянна и задочна форма на образование.
„ Считам, че даването на опция за образование в магистърска степен в тези пет специалности е още една значима облага за нашия район. След като подписахме дружно с вас и с проф. дтн Христо Белоев - ректор на Русенския университет „ Ангел Кънчев” при започване на годината тристранен меморандум за съдействие и създадохме учебен Алианс за университетско-училищно партньорство, ние продължаваме да изпълняваме задачите, които си поставихме тогава – за развиване на просветителния, културния, обществения и даже икономическия капацитет на района “ – разяснява кметът на Община Видин. Той добави, че фрагментите, които ще се образоват във филиала на Русенския университет и дипломите, които ще получат, ще бъдат в сходство с условията на длъжностите, които ще заемат след това. Придобиването на магистърска степен в тези пет специалности в областта на педагогиката ще подкрепи освен учителите, само че и доста чиновници в администрациите, за които се изисква педагогическо обучение и просветителна степен магистър.
По време на конференцията стана ясно, че ползата към филиала на Русенския университет пораства и доста студенти от Видин, които се образоват в други висши образователни заведения, са се трансферирали в него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР