Пет хиляди демонстранти излязоха по улиците на Берлин тази неделя,

...
Пет хиляди демонстранти излязоха по улиците на Берлин тази неделя,
Коментари Харесай

Край на коронадиктатурата: хилядни протести срещу мерките в Париж и Берлин

Пет хиляди стачкуващи излязоха по улиците на Берлин тази неделя, с цел да стачкуват против антипандемичните ограничения, наложени от немското държавно управление. Властите не разрешиха митингите на “инакомислещите” поради невъзможността за съблюдаване на отдалеченост. Въпреки това в разнообразни точки на немската столица се събраха съперниците на здравната политика в страната. Стигна се и до конфликти с полицейските чиновници, които трябваше да обезпечат публичния ред.

600 души са били арестувани в Берлин

Около 2000 служители на реда са били ангажирани по време на митингите. В рамките на деня съвсем 600 стачкуващи са били арестувани. Демонстрациите са почнали на Олимпийския стадион в Берлин, където е било обещано началото на позволено от управляващите автомобилно шествие. Недоволните обаче са желали да стачкуват и пешком. Част от тях са се пробвали да прескочат прегражданията и да избутат чиновниците на реда, оповестиха от полицията. Една група е достигнала до Колоната на успеха, където полицията е заплашила стачкуващите с потреблението на водно оръдие. Михаел Балвег, представител на организацията “Инакомислещи 711 “, която е възнамерявала акцията там, съобщи преди началото на митингите, че от организацията одобряват възбраната, само че че свободата не може да бъде лимитирана. “Събиранията ще се проведат “, сподели той.

Протестите в Париж от ден на ден припомнят за " Жълтите жилетки "

По данни на френското вътрешно министерство 200 хиляди души са излезли по улиците на Париж, с цел да стачкуват за трети следващ уикенд против въвеждането на наложителна имунизация на медицинските чиновници и разширението на обсега на здравните пропуски. В цяла Франция са извършени над 180 протестни акции. Включването на от ден на ден хора в демонстрациите против политиката на президента Макрон и френското държавно управление стартира да припомня за " Жълтите жилетки ". През 2018-а година повишението на цените на горивата даде мотив за техните митинги. Бързо обаче обсегът на недоволството се разшири и то се насочи против цялостната политика на Макрон. Често по време на митингите на " Жълтите жилетки " се стигаше и до конфликти с полицията.

Недоволството по улиците на Франция тази седмица бе съпроводено от съществено полицейско наличие. В Париж полицията употребява водни оръдия. Полицаи бяха ранени, а 19 души - задържани. Новите правила би трябвало да влязат в действие на 9 август. Вътрешният министър Джералд Дарманин съобщи, че спрямо 4-те милиона, които са се имунизирали единствено през последните три седмици, демонстриращите са малцинство. 62 % от жителите на Франция са си сложили най-малко една доза от имунизациите против COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР