Пет години затвор поиска прокуратурата за бившия зам.-кмет по транспорта

...
Пет години затвор поиска прокуратурата за бившия зам.-кмет по транспорта
Коментари Харесай

За ремонта на Графа! Искат 5 г. затвор за Крусев

Пет години затвор изиска прокуратурата за някогашния зам.-кмет по превоза на София Евгени Крусев. Той е обвиняем за закононарушение по работа, обвързвано с ремонта на столичната ул. " Граф Игнатиев ".

Според държавното обвиняване става въпрос за реорганизация на към този момент съществуващо трамвайно трасе с направени хидроложки и геоложки изследвания. Прокуратурата твърди, че доводът за ненадейно появили се подпочвени води е прекомерно противоречив.

Промяната в изискванията на публичната поръчка, счита обвиняването, била за да се употребяват по-евтини и некачествени материали. Разликата в контрактуваната и платената сума била в интерес на компанията реализатор, написа още в обвинителния акт.

Самият Крусев изрично отхвърли да е компрометирал процедурата. В последната си дума пред съда, той акцентира, че експертен съвет е вземал решенията за типа материали, които да се употребяват.

" Ремонтът на ул. " Граф Игнатиев " беше голямо предизвикателство. Обновяване в тази част на София не е правено 25 години ", подсети той. По негови планове всеки ден закъснение на ремонта е коствал към 25 000 лева на сдружението " Столичен електротранспорт " поради недвижещите се по трасето трамваи.

Решението на спецсъда се чака до края на деня.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР