Пет години имахме заложено въвеждането на машинното гласуване. Защо настояваме

...
Пет години имахме заложено въвеждането на машинното гласуване. Защо настояваме
Коментари Харесай

БСП: С лист и химикал ГЕРБ правят фокуси на изборите

Пет години имахме заложено въвеждането на машинното гласоподаване. Защо настояваме то да бъде въведено? Защото отстрани всички благоприятни условия за операция на изборите. С лист и химикал ГЕРБ съумяват да вършат фокуси. Смятаме, че с машинното гласоподаване тези фокуси нямат да бъдат благоприятни условия и ще намалее броят на невалидните бюлетини ", това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Петър Витанов пред Българска национална телевизия.

"Всеки един опит да бъде изменен Изборният кодекс в навечерието на политическата акция води до тежки последствия. За нас това е опит за реализиране на служебна победа ", безапелационен бе Витанов.

По мотив напускането на пленарна зала от Българска социалистическа партия, той разяснява: "Взехме мъчно решение в Националния съвет на партията. Когато изискванията, поради които напуснахме, са изпълнени, ще се върнем ". "Имаме декларативна теза, че две от тях биха били изпълнени. В рамките на два дни обаче, сътрудниците от ГЕРБ са склонни да пазят две изцяло противоположни тези. Сега имат опция - приемайки ветото на президента, тези условия ще бъдат изпълнени, и тогава ние няма да имаме условия да бъдем отвън Народното събрание ", добави Витанов.

"Два дни и две нощи имахме опция да приказваме по тематиките за Изборния кодекс, само че не бяхме чути. Колегите от ГЕРБ принизиха равнището на Народното събрание. Този орган взема решения в ущърб на българските жители, редовно нарушава закона, не съблюдава наредбите и рекомендациите на редица интернационалните органи, които се занимават с почтеност и бистрота на изборния развой, взема решения през нощта, на мрачно. Българска социалистическа партия не желае да взе участие в това, нито да легитимира такива дейности ", заключи Петър Витанов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР