Пет български тенис таланти заминаха днес за участие на първия

...
Пет български тенис таланти заминаха днес за участие на първия
Коментари Харесай

Рекорден брой български юноши и девойки заминаха за участие на Australian Open

Пет български тенис гении отпътуваха през днешния ден за присъединяване на първия за 2023 година шампионат от Големия шлем - Откритото състезание на Австралия. България ще бъде показана от рекорден брой юноши и девойки.

При юношите ще бъдем показани от първенците от " Ориндж Боул " - Илиян Радулов и Адрияно Дженев. Илиян Радулов ще бъде подложен под номер 2, а Адриано Дженев също ще стартира от главната скица. При девойките Йоана Константинова се класира за главната скица, а Росица Денчева и Елизара Янева ще започват от квалификациите.

Откритото състезание на Австралия стартира на 21 януари. От 13 януари родните гении пък ще вземат участие на шампионат в Тралалгон.

Заедно с тенис гениите като треньор от страна на Българска федерация по тенис отпътува Пресиян Коев.

Илиян Радулов, Адрияно Дженев и Йоана Константинова бяха определени да бъдат част от тимовете на ITF за шампионатите в Австралия. Това е изключителна опция за младите тенисисти да пътуват до висококачествени юношески шампионати, под управлението на формален треньор на ITF. Тримата българи ще стартират с предварителен лагер в Австралия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР