Песни от Сърбия, България и Армения се пребориха за първото

...
Песни от Сърбия, България и Армения се пребориха за първото
Коментари Харесай

4 песни си поделиха първите награди на 8-ия Европейски песенен конкурс Златни искри

Песни от Сърбия, България и Армения се пребориха за първото място на 8-ия Европейски конкурс за детска ария „ Златни искри “, който се организира във Варна. „ Остани Море ” на и текст на Анета Мутафова, „ Крилатата пижама ”, на един от най-популярните сръбски композитори Ладо Леш и текст Драгослав Гузина, „ Пей с мен ” на Зара Петросян от Армения и „ SOS ” ” на младия композитор Роман Михайлов по текст на Христина Петрова. Те бяха отличени измежду осемнадесетте песни от България, Армения, Румъния, Босна и Херцеговина,Сърбия, взели участие в конкуренцията. Участието на песента от Русия, както и ария на българския композитор Щерион Пелидов отпадна в последния миг поради карантина заради коронавирус в фамилията на децата-изпълнители.
Журито в състезанието за ария и тази година присъди премиите за ария, текст, аранжимент, като отличи многото положителни песни, които бяха основани за следващото издание на състезанието, а наградният фонд беше обезпечен, посредством финансовата поддръжка на Министерството на културата на Република България.
 Продължава самодейността Обучение посредством изкуство Продължава самодейността " Обучение посредством изкуство "
Инициативата “Обучение посредством изкуство ” показва филм за писателя Георги Марков с въвеждаща лекция на доктор Георги Тенев, на...
В осмото издание на „ Златни искри “ беше връчена и премия за най-хубава българска детска ария, която беше определена от слушателите на БНР-Радио Варна, след излъчването на песните в ефир. Носител на премията е песента ‘Полети с мен ”на композитора Пепи Писарски, изпълнена от Цветелина Андонова. Музикалната къща на Българското национално радио също присъди своя премия – звукозапис за Жени Кринчева -една от участничките в състезанието.
В рамките на фестивала беше извършен и съпътстващ интернационален конкурс за реализатор с ръководител на журито румънската попзвезда Михай Траистариу. И в този конкурс първата премия беше поделена – спечелили станаха Валериа Войкова и Максим Янлъзов.
Конкурсът беше сниман телевизионно и следва лъчение и в обществените мрежи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР