Песимист съм, че ще има стабилно правителство с третия мандат.

...
Песимист съм, че ще има стабилно правителство с третия мандат.
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Песимист съм, че ще има стабилно правителство с третия мандат

Песимист съм, че ще има устойчиво държавно управление с третия мандат. Така вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява пред публицисти в Калофер отхвърлянето на предлагания от " Продължаваме Промяната " план на декларация за установяване на предпочитаните национални цели.

Йотова добави, че в случай че има кабинет, то той ще бъде с доста краткотраен темперамент, с детайли на задкулисие, с доста сделки сред партиите, с разнообразни взаимни отстъпки и политически отстъпки. Според нея е явно, че ще би трябвало още веднъж да се мине през избори.

Вицепрезидентът означи, че не е съумяла да чуе дебата в Народното събрание, а по думите ѝ там сред редовете се схваща дали към този момент има ангажименти сред част от политическите партии, дали ще създадат взаимни отстъпки и ще създадат ли устойчиво държавно управление.

Тя акцентира, че не приема тезата, че след избори нещата още веднъж ще са същите. Те ще са същите, в случай че продължим да вършим същите неточности като гласоподаватели, уточни Йотова. Според нея, в случай че всеки един си направи равносметка какво е видял от началото на предходната година, ще си направи доста прецизен извод по какъв начин да реагира, на кого да даде гласа си и какво да изисква от политиците. Тези кавги, насъсквания сред персони и партии в Народното събрание, обезверяват хората и ги карат да си остават по домовете, добави вицепрезидентът.

Отворили сме доста съществено кутията на Пандора с разделянето, омразата и опълчването посред ни, сподели Йотова. Тя означи, че дебатът, който се води в Народното събрание, отношението сред институциите и протичащото се в последните месеци, демонстрира, че значително политическата класа е изчерпана. Според нея, в случай че политическите партии желаят да оцелеят, би трябвало да създадат смяна. Никой няма право да си присвоява думичката " смяна " и да си я закичва в името на своята политическа групировка, тъй като смяната е развой, който би трябвало да обхване всички нас, добави тя, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР