Пешеходците в Пловдив масово пресичат неправилно и на ден се

...
Пешеходците в Пловдив масово пресичат неправилно и на ден се
Коментари Харесай

Пешеходците в Пловдив масово пресичат неправилно, над 2500 са глобени от началото на годината

Пешеходците в Пловдив всеобщо пресичат погрешно и дневно се правят хиляди нарушавания, които заплашват човешки животи. Над 2500 пешеходци са глобени от началото на годината за погрешно секване. Констатираните нарушавания на водачите по отношение на тях за същия интервал от време са над 250. Това стана ясно по време на извършената през днешния ден профилирана акция на полицията в Пловдив.
Прочетете още
Акция „ Пешеходен ” е национална и се организира във всички регионални градове от 18 до 21 декември. Целта ѝ е да следи както за съблюдаване на разпоредбите от страна на пешеходците, по този начин и за нарушения  на водачите против тях.

" Хората би трябвало да пресичат на обозначените за това места. Ако не съблюдават разпоредбите, се постанова съответната глоба – санкция с фиш от 20 до 50 лв. ", съобщи контрольор Здравко Гагъшки от Пътна полиция Пловдив. Той добави, че главната причина за произшествия с присъединяване на пешеходци е и отнемането на преимуществото им.  

„ Контролът над пешеходците е всекидневен, като по време на акцията главен акцент е неправилното секване, отнемането на преимуществото и съблюдаване на сигнала на светофарите ”, сподели още униформеният.



От полицията молят, с цел да не стига до произшествия, пешеходците и водачите да съблюдават разпоредбите за придвижване и да се пазят взаимно. Всеки един на пътя е задължен е да следи сигналите на светофарната уредба, пътната маркировка и да се преценява с атмосферните условия. За пешеходците е значимо да носят по-светли облекла, изключително в тъмните часове на денонощието, с цел да бъдат забелязвани по-лесно и от по-далечно разстояние от водачите.

По време на днешната акция в Пловдив, която се организира на бул. " Санкт Петербург ", единствено за няколко минути бяха хванати няколко погрешно пресичащи пешеходци, като им бяха формирани фишове от 20 лв.. Въпреки засиленото полицейско наличие хората не се тормозиха да пресичат „ на магия ”, притичвайки сред колите през всички ленти на булеварда.

Всички извършители се оправдаха, че бързат и, че няма задоволително места с пешеходни пътеки.

" Животът е с преимущество. Минута или две забавяне няма да е съдбовно, само че секване на такова място може да е за последно ", разяснява от своя страна контрольор Гагъшки.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР