Песента „Торбичка добрина“ в изпълнение на Лора Ходжева от София

...
Песента „Торбичка добрина“ в изпълнение на Лора Ходжева от София
Коментари Харесай

Песен от Монтана със специална награда на „Детска мелодия на годината“

Песента „ Торбичка доброта “ в осъществяване на Лора Ходжева от София и вокална група „ Детски смях “ от Монтана завоюва „ Специалната премия “ в Националния фестивал „ Детска мелодия на годината “, заяви Миглена Георгиева, шеф на Обединения детски комплекс в Монтана.
Тази премия се присъжда на песента, определена с избор на фенове и слушатели. „ Горди и извънредно признателни сме, че хора от цялата страна са дали поддръжката си посредством SMS за песента „ Торбичка доброта "! Това е неоспорим факт, че направихме стойностен артикул - ария, аудиозапис, видеоклип, красиви костюми. За това приказва и присъдената им още една премия от уредниците по решение на Българската православна черква – „ Награда за възпитаване в християнски полезности “, разяснява Георгиева.
Песента „ Торбичка доброта “ е по музика и текст на Наталия Делионова от Монтана, а аранжиментът е дело на музиканта от Пловдив Кирил Геренов. Клипът е сниман от операторите Кирил Емилов и Венцислав Томов по концепция на режисьорски екип от Враца. По време на фестивала бе разгласен конкурс за рисунка от участниците. Победите е Лора Ходжева, a нейната творба ще бъде употребена при основаване на обложката за албума с финалните 14 песни от "Детска мелодия, 2018 ".
Финалът на Националния фестивал „ Детска мелодия на годината “ се състоя в зала №1 на НДК, в София. За да поддържат групата от Монтана, в залата пристигнаха ръководителят на 39-то Народно събрание на Република България доцент Борислав Великов и брачната половинка му, както и шефове на компания „ Емко “ от столицата.
„ Участието и триумфът на вокална група „ Детски смях “ в Националния фестивал „ Детска мелодия на годината “ изискуем и на поддръжката на община Монтана, фондация „ Доцент Борислав Великов “, Политическа партия „ ГЕРБ “ - конструкция Монтана, Ротари клуб-Монтана, компаниите „ Монбат “ – АД, „ Емко “ – ООД, „ Ирели “ – ООД, „ Арсов-90 “ – ЕООД, „ ЗИМП “ – АД, печатница „ Хелиос – Георги Славчев “, оповестява още Миглена Георгиева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР