Перуанската полиция конфискува вековна човешка мумия, след като я открива

...
Перуанската полиция конфискува вековна човешка мумия, след като я открива
Коментари Харесай

Древна мумия е открита в раницата на куриер

Перуанската полиция конфискува вековна човешка мумия, откакто я открива в  раница на локален снабдител, който упорства, че това е фамилна светиня, заяви Агенция Франс Прес.

Хулио Сезар Бермехо е скрил мумията, чиято възраст се прави оценка на 600-800 години, в чантата, която употребявал за разнасяне на храна, до момента в който той и приятелите му прекарвали времето си в археологически парк в град Пуно в събота. Полицията се заинтересувала от раницата, откакто по време на обикновен патрул в парка го забелязала да се държи " пияно ", и с потрес разкрила в нея изсъхналото тяло на възрастен човек, свито в ембрионална поза.

26-годишният разносвач упорства, че не се е опитвал да продаде мумията, като твърди, че я е донесъл единствено за деня, тъй като " приятелите ми желаеха да я видят " Според него увитият в бинт мъртвец е пристигнал вкъщи с татко му преди близо 30 десетилетия.

Във видеоклип Бермехо изяснява, че непокътнатият му другар в този момент прекарва дните си в кутия до тв приемника му, описвайки мумията като " моята духовна другарка " и наричайки " нея " " Хуанита "

" Вкъщи тя е в стаята ми, спи с мен. Аз се грижа за нея ", споделя той на оператора, като демонстрира тялото в торбата.

Според Министерството на културата обаче мумията в действителност е възрастен мъж на възраст над 45 години, който евентуално произлиза от източната част на Пуно в Андите. " Това не е Хуанита, а Хуан ", пошегува се експерт пред Агенция Франс Прес.

Министерството заяви, че е иззело мумията " за да отбрани и запази това завещание "

Междувременно Бермехо е задържан, до момента в който полицията проверява по какъв начин се е сдобил с мумията, заяви държавен чиновник пред Агенция Франс Прес.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР