Перу се оттегли от домакинството на Световното първенство по лека

...
Перу се оттегли от домакинството на Световното първенство по лека
Коментари Харесай

Перу се отказа от домакинството на Световното по лека атлетика до 20 години

Перу се отдръпна от семейството на Световното състезание по лека атлетика до 20 години през идната година поради политическа неустойчивост и обществените безредици, както и естествени бедствия, които оставиха страната неспособна да провежда събитието, оповестиха от Световната атлетика.

Северният район на Перу беше обиден от проливни дъждове предишния месец по време на циклона Яку, който затрупа къщи и коли в тиня, а минимум шестима души починаха.

Шампионатът трябваше да се организира в Лима от 26 до 31 август 2024 година.

" Бихме желали да благодарим на федерацията на Перу и на локалния учредителен комитет за времето и напъните, които към този момент вложиха в това събитие ", се споделя в изказване на Световната атлетика, която ще търси нов хазаин.
 ФИФА забрани на Перу да бъде хазаин на Световното състезание за младежи ФИФА забрани на Перу да бъде хазаин на Световното състезание за младежи
ФИФА също разгласи тази седмица, че лишава южноамериканската страна от правата за домакинство на Световното състезание по футбол за юноши до 17 години тази година поради неспазване на инфраструктурните задължения преди шампионата.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР