Перу ограничава за две седмици достъпа до три важни района

...
Перу ограничава за две седмици достъпа до три важни района
Коментари Харесай

Перу ограничава достъпа до Мачу Пикчу

Перу лимитира за две седмици достъпа до три значими региона на Мачу Пикчу, с цел да предотврати по-голямо опустошение на емблематичната крепост на инките, заяви Агенция Франс Прес.
От 15 до 28 май достъпът до Храма на Слънцето, Храма на Кондора и камъка Интихуатана ще бъде строго следен.
“Тези ограничения са нужни за опазването на Мачу Пикчу, който е в листата на международното завещание на ЮНЕСКО, като се имат поради доказателствата за влошаване” на каменни повърхности, породени от гости на трите региона, разгласи Министерството на културата на Перу.
Всеки ден в обекта от 15-ти век влизат съвсем 6 000 гости дневно. Новият проект дава на туристите единствено три часа да посетят трите емблематични области.
Властите ще създадат оценка на въздействието на ограниченията преди да приложат нови непрекъснати правила от 1 юни.
Мачу Пикчу, което значи “стара планина” на езика кечуа, локален за региона, е на върха на планина и е издигнат по време на ръководството на императора на инките Пачакути (1438-1471).
Мястото се намира на към 100 километра (60 мили) от град Куско в Андите – остарялата столица на инките в югоизточната част на Перу. Той е преоткрит през 1911 година от американския откривател Хирам Бингъм. ЮНЕСКО разгласи мястото за международно културно завещание през 1983 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР