Перу ограничава достъпа до части от най-популярната си дестинация -

...
Перу ограничава достъпа до части от най-популярната си дестинация -
Коментари Харесай

Перу ограничава достъпа до Мачу Пикчу

Перу лимитира достъпа до елементи от най-популярната си дестинация - емблематичната цитанела на инките Мачу Пикчу.
Туристите няма да могат да стигат до три региона на атракцията в границите на две седмици, като задачата е да се предотврати по-голямото й опустошение, оповестява Агенция Франс Прес.
Мерките влизат в действие на 15 май и важат за Храма на Слънцето, Храма на Кондора и камъка Интихуатана, където достъпът ще бъде строго следен до 28 май.
“Тези ограничения са нужни за опазването на Мачу Пикчу ", показват от Министреството на културата на Перу, като прибавят, че има доказателства, че положението на каменните повърхности на атракцията, включена в листата със международно завещание на ЮНЕСКО, се утежнява, написа profit.bg.
Всеки ден в Мачу Пикчу влизат съвсем 6 000 гости. През 2017 година бяха въведени нови правила за достъп до атракцията, като през днешния ден туристите имат право да прекарат в трите емблематични области единствено по три часа. Те също по този начин не могат да се отклоняват от избраните от управляващите пътеки.
Очаква се оценка на въздействието на краткотрайните ограничения, които влизат в действие на 15 май, с цел да бъдат избрани нови непрекъснати правила, важащи от 1 юни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР