Перспективите за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на високите технологии

...
Перспективите за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на високите технологии
Коментари Харесай

Президентът Радев и външният министър на Саудитска Арабия обсъдиха енергийната диверсификация

Перспективите за задълбочаване на съдействието в областта на високите технологии и приложението им в енергетиката и сигурността разискаха президентът Румен Радев и министърът на външните работи на Кралство Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан Ал Сауд, който е на посещаване у нас. Двамата се срещнаха през днешния ден на „ Дондуков “ 2.

Румен Радев и Фейсал бин Фархан Ал Сауд означиха отличните двустранни връзки сред двете страни, които имат капацитет да се надграждат в редица браншове от съвместен интерес.

„ През 2021 година двустранната търговия бележи забележителен растеж от близо 90% и доближи 313.2 млн. $ по отношение на миналата година, а българският експорт се е нараснал с 96% и възлиза на 233.8 млн. $ “, съобщи президентът и уточни, че интензивният стокообмен е оптимистичен знак за усилване на съдействието.

Президентът уточни, че български компании имат потенциала да се включат в реализирането на задачите, залегнали в стратегическия проект на Саудитска Арабия за икономическо развиване и рационализация „ Vision 2030 “.

Румен Радев и Фейсал бин Фархан Ал Сауд бяха единомислещи, че прекосяването към климатично неутрална промишленост би трябвало да се случва с предвидими стъпки, които да подсигуряват конкурентоспособността и стабилността на стопанската система.

Диверсификацията на енергийните източници и реализиране на кръговата стопанска система и производството на зелена сила също бяха измежду тематиките на диалога.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР