Перспективите за съживяване на FTX (FTT) започнаха да избледняват, след

...
Перспективите за съживяване на FTX (FTT) започнаха да избледняват, след
Коментари Харесай

Криптовалутата на FTX се срина с 40% – дойде ли края на борсата?

Перспективите за възкръсване на FTX (FTT) започнаха да избледняват, откакто се появиха известия, че затруднената борса се е отказала от проектите си да възобнови активността си.

В тази връзка поражда въпросът: Това ли е краят?

През миналата седмица криптовалутата означи внезапен спад от 40%. Този спад в допълнение изостри провокациите пред FTT, като пазарната ѝ капитализация понастоящем е почти една шеста от равнищата ѝ преди срутва от дните преди рухването на FTT през 2022 година, което провокира шокови талази на целия крипто пазар.

Участието на обвързваното с нея сдружение Alameda Research, мощно вложило в FTT токени, породи опасения по отношение на финансовата ѝ непоклатимост.

Падането докара до всеобщо изтегляне на пари от банката, защото потребителите побързаха да изтеглят средствата си, което в последна сметка докара до банкрута на FTX. Оттогава FTT се бори да откри действителна полза и се сблъсква със забележителен спад на пазарните настройки.

Въпреки проблясъка на вяра в края на 2023 година, когато FTX стартира да изследва разновидности за възкръсване на борсата, цената на FTT скочи четири пъти. Този оптимизъм обаче беше временен, защото договарянията с евентуални купувачи и вложители се провалиха, което докара до занемаряване на всички старания за възкръсване.

Вместо това FTX се концентрира върху ликвидирането на активите, с цел да изплати компенсации на клиентите, наранени от нейния банкрут, което попари очакванията на поддръжниците на FTT, които чакаха поврат. Възможността FTX да ликвидира FTT, с цел да компенсира жертвите, хвърля сянка върху бъдещите му вероятности.

С разпространяването на новината за тези събития се наблюдаваше видимо нарастване на отлива на средства от FTT към тържищата, което демонстрира, че разочарованите притежатели разпродават своите дялове и напущат пазара.

Тези настроения се отразиха и в метриката на претеглените настроения, която се намали до негативна стойност, наблягайки скептицизма на пазара във връзка с токена.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР