Пернишкият съд е издал най-много ограничителни заповеди за защита от

...
Пернишкият съд е издал най-много ограничителни заповеди за защита от
Коментари Харесай

Пернишкият съд е издал най-много ограничителни заповеди за защита от домашно насилие

Пернишкият съд е издал най-вече ограничаващи заповеди за отбрана от домашно принуждение и е образувал най-много досъдебни производства за случаи на телесно увреждане и душевен тормоз.

Това заяви Зорница Шуманова, шеф бранш " Домашно принуждение " в ГДНП по време на конгрес, отдаден на ограниченията против домашнотo принуждение.

През последните месеци зачестиха случаите на брутални закононарушения, осъществени сред интимни сътрудници или в фамилията. " След случая " Дебора " има огромен растеж на формираните досъдебни производства. Има нулева приемливост към причинителите и всеки един случай се проверява неотложно. Хората се осмелиха да търсят за помощ ", добави тя.

Наталия Илиева, шеф на Националното бюро за правна помощ, уточни, че в страната има 19 центъра за консултиране.

" Те дават изнесени съвещания - в РПУ-тата, спешните центрове и лечебните заведения. Много от лицата желаят и отбрана по закон и по тази причина има и растеж на постъпилите заявки. Във Велико Търново работим по план, по който даваме правни съвещания на лица, живеещи под прага на беднотия. Ползваме ромски посредници, с които достъпваме общностите, а по този начин по-лесно се разкриват случаите на домашно принуждение ", сподели още Илиева, съобщи Нова тв.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР