Перник. Заместник-омбудсманът доц. Диана Ковачева поздрави участниците в XII Републикански

...
Перник. Заместник-омбудсманът доц. Диана Ковачева поздрави участниците в XII Републикански
Коментари Харесай

Зам.-омбудсманът доц. Диана Ковачева в Перник: Институцията на омбудсмана стои зад всеки човек с увреждания

Перник. Заместник-омбудсманът доцент Диана Ковачева поздрави участниците в XII Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания, който обичайно се провежда от Съюза на инвалидите в България и Община Перник. Това оповестиха от пресцентъра на Омбудсмана на Република България . всяка минала година фестивалът придобива все по-голяма известност. В дванадесетото му издание се включиха близо 1 800 участници, освен от всички краища на България, само че и от прилежащи страни - Сърбия, Македония и Румъния. “Изключително впечатлена съм от тази самодейност и я поздравявам, тъй като тя хвърля светлина върху хората с увреждания, които в действителност са изключителни и смели, поради силата, която имат да се преборят с компликациите, които животът им е поднесъл. Няма граници за гения, той самичък намира пътя си и те извежда напред ”, сподели Ковачева и акцентира, че ролята на институциите е да поддържа всеки човек и да му дава опция да се развива.
Тя напомни, че институцията на омбудсмана и майките на деца с увреждания написаха и внесоха в Народното събрание план на закон за персоналната помощ, който по думите й е “ключът към упражняването на всички права на хората с увреждания ”.
“Това, което не можем да приемем обаче е, че едни хора с увреждания се опълчват на други хора с увреждания ”, съобщи доцент Ковачева.
Тя разгласи, че след поредност от срещи с организации на хората с увреждания, омбудсманът се е заел да поддържа и застане и зад трите закона - Закона за персоналната помощ, Закона за хората с уреждания и Закона за обществените услуги, като се чака и мнението на национално показаните организации на хората с увреждания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР