Перник. За 12-та поредна година на специална церемония 26 зрелостници

...
Перник. За 12-та поредна година на специална церемония 26 зрелостници
Коментари Харесай

Перник: Кметът Вяра Церовска поздрави зрелостниците от Езикова гимназия „Симеон Радев“

Перник. За 12-та поредна година на специфична гала 26 зрелостници от Езикова гимназия „ Симеон Радев “ получиха своите немски езикови дипломи. Абитуриентите бяха поздравени от кмета на Община Перник Вяра Церовска. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник .
„ Скъпи възпитаници, с извънредно наслаждение се обръщам към вас в един от най-вълнуващите мигове в живота на всеки младеж. Следвайте фантазиите си, бъдете здрави, постигайте това, което желаете. Бъдете положителни хора и в никакъв случай не забравяйте нашия общ дом - Европа. Той има потребност от вашата храброст, креативност и оптимизъм. Желая ви триумф и съм сигурна, че ще запазите традициите и гордостта, че сте перничани. Бъдете постоянно духовно млади, усмихнати, положителни, изпълнени с фантазии и мощ да ги постигнете. На добър час и триумфи в живота “, пожела кметът на зрелостниците. На празника участва и зам.-кметът Севделина Ковачева.
На изисканата гала, на която по традиция звучат и осъществявания на Камерен оркестър „ Орфей “, зрелостниците получиха своите немски езикови дипломи.
От 12 години в Езикова гимназия „ Симеон Радев “ има ДСД-паралелки, в които езикът на Гьоте и Шилер се преподава от немски педагози. Сертификатът удостоверява най-високото равнище на притежаване на немски език. Това напомни шефът на образователното заведение Теменужка Аначкова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР