Перник. От днес в Община Перник стартира данъчната кампания за

...
Перник. От днес в Община Перник стартира данъчната кампания за
Коментари Харесай

Перник: Започна данъчната кампания за местни данъци и такси в общината

Перник. От през днешния ден в Община Перник започва данъчната акция за локални налози и такси. Това разгласи на специфична конференция шефът на Дирекция „ Местни доходи и такси “ Ивета Боянова, оповестиха от пресцентъра на Община Перник . „ Данъчните отговорности са качени по партидите на всички данъчно задължени лица и всеки, който желае може да заповяда и да извърши своето заплащане “, сподели Боянова.
Към момента има две изнесени работни места – едното е в кв. „ Изток “, другото е в Община Перник. От 1 март ще може да се заплащат налози и в кметство Даскалово. И през тази година за облекчение на перничани ще има и мобилни групи по селата. Боянова подсети, че налозите се заплащат с 5% отстъпка до 30 април. „ За втора поредна година практикуваме по-рано да пускаме налозите като единствената ни цел е да избегнем огромното сблъскване на жители пред гишетата в Местни налози и такси “, уточни още Боянова.
Жителите на Перник могат да се възползват и от другите благоприятни условия на заплащане, които се предоставят– посредством интернет, на гишетата на Easypay, Български пощи и естествено посредством всички банки.
През 2017 година бюджетът на Общината е изпълнен на 88%, което е на стойност 15 483 000 лева Има преизпълнение в частта на туристическия налог и налог транспортни средства, на 96%. За налог недвижими парцели осъществяването е 89%, такса битови боклуци – 84%, налог за придобиване на имущество – 87%, на 100% са изпълнени и таксите за санкции и неустойки.
Ивета Боянова установи, че през последните години се следи увеличение на събираемостта на налозите, откогато е въведено издаването на актове.
От 2 февруари жителите и компаниите ще стартират да получават и данъчните известия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР