Перник. Общото събрание на Асоциацията по ВиК – Перник прие

...
Перник. Общото събрание на Асоциацията по ВиК – Перник прие
Коментари Харесай

Общото събрание на Асоциацията по ВиК – Перник прие проектобюджета за 2020 година

Перник. Общото заседание на Асоциацията по ВиК – Перник одобри проектобюджета за 2020 година. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Перник . Извънредното заседание, управлявано от регионалния шеф Ирена Соколова, се организира при нужния кворум с присъединяване на кметовете на Перник, Ковачевци и Земен. Това са общините получили компетенции от Общинските препоръки за присъединяване.
В дневния ред, състоящ се от една точка, беше прегледан и признат целесъобразният размер на вноската на страната в бюджета на Асоциацията за 2020 година, в размер на 22 085,00 лева, според чл.20, ал.3 от Правилника за организацията и активността на асоциациите по ВиК (ПОДАВиК).
„ Проектът на бюджет на Асоциация по ВиК на обособена територия – Перник, обслужвана от „ ВиК ” ООД – Перник, за 2020 година е направен на база плануваните годишни разноски, нужни за естественото реализиране на функционалностите на Асоциацията, според Закона за водите и Правилника за организацията и активността на асоциациите по ВиК. Основната му цел е опазване на финансовата непоклатимост на Асоциацията и недопускане на опасности за реализиране настоящата активност през годината. През 2020 година следва осъществяването от ВиК оператора на една от най-големите в страната вложения с план по Оперативна програма ”Околна среда 2014-2020 г ”. С нея се планува повишение на сигурността на водоподаването за гр. Перник и гр. Радомир, понижаване загубите на вода, както и нараснала съгласуваност към канализационната мрежа. Тази предпочитана задача за ВиК оператора слага цели и пред Асоциация по ВиК – Перник по отношение на контрола и мониторинга на подписания Договор и във връзка с приемане поетапното осъществяване на тази огромна по размер и стойност инвестиция. ”, съобщи регионалният шеф и ръководител на Асоциацията по ВиК на обособената територия.
Общият размер на приходите в Проекта на Бюджет на Асоциацията за 2020 година е в размер на 63 100,00 лева, образувани както следва: вноска на страната на стойност – 22 085,00 лева, вноски на общините – общо 41 015,00 лева
Вноските на общините в проектобюджета са избрани въз основа на препоръчаната вноска на страната и процентното съответствие на гласовете в общото заседание, а точно: Община Перник с процентно систематизиране равно на 47,31% и вноска в размер на 29 852,61 лева.; Община Радомир с процентно систематизиране равно на 10.17% и вноска в размер на 6 417,27 лева.; Община Брезник с процентно систематизиране равно на 3.38% и вноска в размер на 2 132,78 лева.; Община Трън с процентно систематизиране равно на 2.02% и вноска в размер на 1 274,62 лева.; Община Земен с процентно систематизиране равно на 1,34% и вноска в размер на 845,54 лева.; Община Ковачевци с процентно систематизиране равно на 0,78% и вноска в размер на 492,18 лева
На съвещанието общините сложиха въпроси по отношение на опцията от кандидатстването на планове свързани с създаване и реорганизация на водоснабдителна мрежа и системи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР