Перник. Община Перник организира съвместно с Джуниър Ачийвмънт (JA)-България регионално

...
Перник. Община Перник организира съвместно с Джуниър Ачийвмънт (JA)-България регионално
Коментари Харесай

Перник: Регионално състезание на учебните компании на Джуниър Ачийвмънт ще се проведе в града на 24 април

Перник. Община Перник провежда взаимно с Джуниър Ачийвмънт (JA)-България районно съревнование по стратегия „ Учебна компания “ на 24 април като част от националната подготовка за Националното съревнование „ Най-добра образователна компания “ 2019 година Това оповестиха от пресцентъра на Общината . В самодейността ще се включат до 25 училищен стартъпа от програмата „ Учебна компания “ на JA-България от и Югозападна България.
Целта на районните надпревари е да даде опция на образователните компании в конкурентна среда да показват своите умения по продажби и маркетинг, като в същото време съумеят добре да защитят концепцията си пред жури. От всяко районно съревнование ще бъдат определени до 10 училищен компании, които получават право на присъединяване в Националното съревнование „ Най-добра образователна компания на България “. Участващите екипи показват своите артикули и услуги на щанд в частта комерсиално ревю, на сцена вършат и показване пред жури във формат на презентация пред вложители. Участниците развиват артикули и услуги в сферите на компютърните и интернет технологии, мобилни приложения, туризъм, хранително-вкусова промишленост, облекло, дизайн и други
Инициативата е резултат от съглашението за съдействие сред Община Перник и Джуниър Ачийвмънт България за дълготрайно и дейно съдействие в процеса на образование на младежите по предприемачество, създаване на модел за публично-частно партньорство и основаване на благоприятни условия за реализиране на взаимни начинания и планове.
Първоначалният формат на Програма „ Учебна компания ” е основан през 1919 година и чества 100-на годишнина през 2019 година Това е най-утвърдената стратегия на Джуниър Ачийвмънт в целия свят, като през 2006 година е приета от Европейската комисия за “Най-добра процедура в образованието по предприемачество ”. В рамките на стратегия „ Учебна компания “ възпитаници на възраст 15-19 година се научават по какъв начин да материализират своята концепция за бизнес в действително бизнес начинание, което ръководят в границите на една образователна година. По време на образованието младежите стават акционери в личната си компания като влагат най-малък капитал, избират Управителен съвет и президент. През образователната година те осъществят определения от тях продукт/услуга и би трябвало да го предложат на крайния клиент, като осъществят продажби в границите на образователното заведение. В края на образователната година участниците унищожават образователната компания, разпределят дивидентите и вършат оценка на бизнес цикъла. В процеса на образование младежите развиват лидерски качества, умения за другарство, умения за взимане на решения, водене на договаряния, образуване, ръководство на времето, като в същото време имат опция да развиват и употребяват профилирани умения от сферата на бизнеса, както и от изучаваната от тях академична област.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР