Перник. Няма опасност от преливане на трите общински язовира в

...
Перник. Няма опасност от преливане на трите общински язовира в
Коментари Харесай

Вяра Церовска, кмет на Перник: Няма опасност от преливане на трите общински язовира в Мещица, Расник и Ярджиловци

Перник. Няма заплаха от преливане на трите общински язовира в Мещица, Расник и Ярджиловци. Язовир „ Студена “ е под нормалното равнище,там продължава да се прави главния ремонт на стената. Това заяви кметът на Перник Вяра Церовска, показаха от пресцентъра на Общината .
" Всички реки, които са на територията на общината, обаче са с количество по-голямо от нормалното, даже и за сезона. Това се дължи на насъбрания сняг, който бързо се разтопи в резултат на топлия вятър и по-високите температури. На някои места тези реки сътвориха проблеми. Това е река „ Бучащица “ в Големо Бучино, която съумя да унищожи част от пътя и доближи до равнищата на две от къщите, които са в непосредствена непосредственост до нея. Останалите дерета и реки бяха неведнъж почиствани по обитаемоте места от кметствата през лятото и това в огромна степен ни избави от по-сериозни бедствия. Обичайно вливането на река „ Конска “ в река „ Струма “ се завишава в Батановци, само че този път нямаше проблем и близо едни метър оставаше до постигане на оптималното равнище ", сподели Церовска.
По думите й казусът с канализацията в кв. „ Изток “, която е прекомерно остаряла и не може да обслужи огромния брой живущи, към този момент е преодолян. " Най-тежко беше състояние на ул. „ Рашо Димитров “, където беше затворена улицата и се прекрати маршрута на градския превоз, доста от мазетата на блоковете в кварталите и централната градска част бяха запълнени с вода. В рамките на 12 часа обстановката беше нормализирана. Трайното решение за този проблем обаче е реализирането на плана за водния цикъл, който ще започва действително през 2018 година ", изясни още тя.
Церовска посочи, че все още във връзка с образователните заведения има проблем в 13 ОУ, където се изпомпва водата. " Изпратена е спомагателна компания, която да оказва помощ, както и Пожарната и ВиК. Информирахме регионалния шеф във връзка със създалото се напрежение по отношение на тежката повреда в „ Топлофикация Перник “, която остави жителите на града 72 часа без парно и топла вода. Фирмата, която ръководи топлофикационното сдружение, е частна и се надявам ДКЕВР да на прави нужното, с цел да се предотврати опцията за последващи такива спирания на топлоподавене в Перник. Не допуснахме да се образуват тапи тук-там, където при по-малки превалявания се образуват завирявания –това е при входовете и изходите на града ", сподели още тя
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР