Перник. Новата улица, която ще свърза Западния парк с Парка

...
Перник. Новата улица, която ще свърза Западния парк с Парка
Коментари Харесай

Перник: Готова е новата улица, която ще свърза Западния парк с Парка на предизвикателствата

Перник. Новата улица, която ще свърза Западния парк с Парка на провокациите, е към този момент подготвена. В това се увериха кметът на Община Перник Вяра Церовска и нейният заместител Владислав Караилиев, които инспектираха обекта, оповестиха от пресцентъра на Общината .
„ По този метод трите парка в централната градска част ще имат както пешеходна, по този начин и автомобилна бърза и комфортна връзка. Реализирането на обекта дава опция на перничани и неговите посетители да живеят, поддържат връзка и да се забавляват в осъвременена и привлекателна среда “, уточни кметът Вяра Церовска.
Обектът е с дължина 715 метра и ширина 6 метра. Той е разграничен на два сектора. Първият е 397 м. и е съществена рехабилитация на улица „ Райна Княгиня “, която се фрезова, повдигат се канализационните шахти и се преасфалтира с два пласта асфалтов бетон. Ремонтират се и тротоарите от към жилищните здания, подменят се и бордюрите.
Вторият сектор е чисто нов с дължина 318 метра. Той е с напълно нов асфалт и нови бордюри. Също по този начин е съпроводен с отводнителна канавка и два водостока. В тази част е построено и ново енергоспестяващо улично осветяване.
За посетителите на неповторимия Парк на провокациите е построен и паркинг с повърхност от 1230 кв. м. 37 са паркоместата, от които 2 места за рейсове и 3 за хора с увреждания. Общата стойност на обекта е 565 137 лева с Данък добавена стойност, а строителните действия се правят от компания Едноличен търговец „ Тони Тодоров “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР