Перник. Кметът Вяра Церовска даде старт на проекта Обновяване, саниране,

...
Перник. Кметът Вяра Церовска даде старт на проекта Обновяване, саниране,
Коментари Харесай

Перник: Кметът Вяра Церовска даде старт на проекта „Обновяване, саниране, ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сграда на Община Перник и Областна администрация

Перник. Кметът Вяра Церовска даде старт на плана „ Обновяване, саниране, ремонт и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост на постройка на Община Перник и Областна администрация ". Той ще се осъществя по Приоритетна ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “, процедура BG16RFOP001-1.001-039 „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020 ” на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020г, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник .
„ Щастлива, че имам опцията да дам началото за реализирането на плана, чиито бенефициент на безвъзмездната помощ е Община Перник, с сътрудници - Областна администрация Перник, Национална организация за приходите, Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” – Министерство на вътрешните работи, Агенция по вписванията, Агенция за обществено подкрепяне, Министерство на труда и обществената политика. Той ще даде опция постройката да придобие нов образ, да се удължи нейния живот и да усъвършенства комфорта на жителите и работещите в тези институции “, показа кметът Вяра Церовска.
На събитието участваха регионалният шеф Ирена Соколова, зам.-кметът Владислав Караилиев, който е и началник на плана, зам.-кметът Севделина Ковачева, секретарят Радослава Манова, ръководителят на Общински съвет Иво Савов, представители на институции.
Областният шеф Ирена Соколова насочи признателност към управлението на Община Перник, по тази причина че предприе своите първи стъпки за реновиране, саниране и възобновяване на тази компактна постройка, която събира десетки администрации, главно общински и държавни. „ Желая сполучливо осъществяване на плана, с цел да имаме всички една съвременна и нова постройка, която е енергийно ефикасна “, показа Ирена Соколова.
„ Главната цел на плана е увеличение на експлоатационната валидност на постройката посредством главен ремонт, саниране и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост, както и обезпечаване на подобаваща рентабилна и енергоефективна инфраструктура, спомагаща за устойчивото развиване и възстановяване конкурентоспособността на градския ареал на Община Перник “, разяснява Владислав Караилиев, който не скри, че отговорността е в неговите ръце.
По думите му, планът е част от „ Инвестиционната стратегия за осъществяване на Интегриран проект за градско възобновяване и развиване на гр. Перник за интервала 2014-2020 година “ по Приоритетна ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “, на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020г., съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване. Интервенциите ще бъдат осъществявани върху цялата постройка, чиято разгъната застроена повърхност е 11 410, 66 м². Обща стойност на плана е 2 853 505,74 лв.,от които 2 425 479,88 лв. европейско и 428 025,86 лв. национално съфинансиране.
Сред характерните цели са и постигане минимум клас на енергопотребление " С " в административната постройка. Това ще рефлектира върху понижаване на разноските за топло и електро сила на институциите, помещаващи се в постройката, като ще окаже и позитивно влияние върху околната среда. С обновяването и ремонта ще се удължи експлоатационната валидност на постройката, а също ще усъвършенства достъпността, в това число за хора с увреждания. С осъществяването на плана ще се усъвършенства външния тип на обекта на намеса, който е с потвърден синергичен резултат, кореспондирайки директно с към този момент приключени планове, изменящи образа на Централната градска част на града. Ще бъдат усъвършенствани изискванията на труд на работещите в постройката и усъвършенствано качеството на обслужване. За ефикасен старт на плана и сполучливо начало на строително-ремонтните пред постройката на Общината се организира и гала за алегорична „ Първа копка ”. Кметът Вяра Церовска плисна менче с вода за здраве, а зам.-кметът Владислав Караилиев счупи бутилка шампанско за сполучливо осъществяване на плана. Дейността по инженеринг /проектиране, авторски контрол и СМР/ ще се осъществя от „ БЕП Перник “ ДЗЗД, а упражняването на строителен контрол и оценка на сходството на плановете от ДЗЗД „ ЕН ЕКИП –ИВТ КОНСУЛТ “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР