Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска попита ръководството на

...
Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска попита ръководството на
Коментари Харесай

Перник: Кметът Вяра Церовска попита ръководството на „Топлофикация – Перник“ какво ще бъде развитието на шламохранилището и какви мерки и средства са отделени за него

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска попита управлението на „ Топлофикация – Перник “ какво ще бъде развиването на шламохранилището, каква ще бъде неговата орис, какви ограничения и средства са отделени за него. Това стана по време на публичното разискване за настоящото положение, вероятности и развиване на топлофикационното сдружение, което е на 100 % частно, оповестиха от пресцентъра на Общината . Срещата беше проведена от Общинския съвет и в нея взеха присъединяване още ръководителят на Асоциацията на топлофикационните сдружения в страната инж. Кремен Георгиев, ръководителят на Общински съвет Иво Савов, зам.-областният шеф Иво Иванов, Дора Томова – специалист от КЕВР, общински съветници и жители.
Кметът попита и какво е визията на управлението на ТЕЦ-а за чистотата на въздуха, тъй като това са проблеми, които вълнуват всички перничани. Церовска изрече признателност на представителите на КЕВР, които реагираха незабавно след подаденото писмо от Общината за обстановката през зимния сезон, когато беше спряно топлоподаване. Експерти на енергийния регулатор още на идващия ден проведоха инспекция на сдружението.
„ Повече от 20 000 перничани употребяват услугите на частното отоплително сдружение. От тях се възползват още институции, учебни заведения и детски градини, по тази причина всички би трябвало да мислим за неговата орис. За нас е извънредно значимо това сдружение да го има и да се развива. Нямаме по–важен помощник и през зимата, и през лятото, когато е нужна топлота и топла вода, конкретизира Церовска.
По думите на кмета от 2011 година Общината не е плащала сметки към Топлофикация – Перник, едвам през последните години е почнало разплащане на сумите. За постройката на общинската администрация отговорностите са намалели от 400 000 лева на близо 100 000 лева
По време на срещата стана ясно, че през последните месеци Перник е измежду градовете, в които има единствено два пъти повишение на фините прахови частици.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР