Перник е плащал едно количество вода, а е разходвал много

...
Перник е плащал едно количество вода, а е разходвал много
Коментари Харесай

Ревизоро дава на прокуратурата и новото потребление на вода в Перник

Перник е плащал едно количество вода, а е разходвал доста повече. И това като претенции продължава. В студиото на Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Емил Димитров съобщи, че прокуратурата ще има клиенти и по негов сигнал.

Непрекъснато има нови претенции за все по-голямо количество вода от ВиК-Перник. При ползване предходната година 1 млн. куб.м. без режим на водата в този момент има искане за 1.200 и 1.600 млн. куб. м. без аргументация защо са им. 5 млн. са минали през водомерите, перничани са си ги платили, а Министерство на околната среда и водите не е знаело за тях.

Емил Димитров е спрял тези претенции, само че е сигурен, че има нарушавания и те са от страна на контролните органи и шефовете на ВиК. Нито регионалния шеф, нито кметът знаят за това - и сегашните, и предходните. Не е редно да има укор към тях, разяснява Димитров.

Ревизоро сподели в студиото и фотоси на пресъхнала река и някакво оборудване - стена, която я загражда. От идната седмица специфична комисия ще проверява случая и нейните изводи ще бъдат дадени на проверяващите органи.

104 млн. е дало Министерство на околната среда и водите за тръбите вътре в града Перник, настрана е дало и за пречиствателната станция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР