Перник. Духът на обичая и фестивалът Сурва“ се пренесоха в

...
Перник. Духът на обичая и фестивалът Сурва“ се пренесоха в
Коментари Харесай

Перник: Духът на обичая и фестивалът „Сурва“ бяха представени на фотоизложба в Лондон

Перник. Духът на обичая и фестивалът „ Сурва “ се придвижиха в Лондон, където бяха показани посредством неповторима галерия от снимки. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник . Гостите на експозицията имаха опцията да се допрян до традицията, посредством същински сурвакари и приготвени локалния ястия. Делегацията беше водена от кмета на Община Перник Вяра Церовска.
„ Тази вълнуваща среща е по самодейност на Светла Дионисиева, шеф на Българския културен институт в Лондон. Тя и нейният брат имат доста мощна връзка с Трън. Оттам се зароди концепцията да бъде показан районът с традициите на Трън, Брезник и Перник “, уточни Вяра Церовска.
Експозицията е била забелязана от доста българи, които от дълги години живеят в Англия, както и от доста фенове на фестивала на маскарадните игри. Събитието е било отразено от доста публицисти, които са показали Сурва в техните медии.
„ Заедно се забавлявахме на осъществяванията на национална музика, както и на трънския комизъм, бяха вълнуващи и въздействащи мигове. Групата на Трън се показа и с обичайна бусинска керамика “, сподели Вяра Церовска.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР