Перник. Десет дни преди старта на изборна кампания за Местни

...
Перник. Десет дни преди старта на изборна кампания за Местни
Коментари Харесай

Област Перник с готовност за провеждане на Местни избори 2019, докладваха шестте общини и ОИК по места

Перник. Десет дни преди старта на изборна акция за Местни избори 2019, регионалният шеф провежда и организира работна среща за степента на организационно-техническа готовност по отношение на провеждането на вота в район Перник и основаната междуведомствена съгласуваност. Това оповестиха от Областна администрация - Перник .
Участие взеха ръководителите на Общинските изборни комисии (ОИК) по места, настоящи кметове на общините Перник, Радомир, Брезник, Трън, Земен и Ковачевци, както и кметове на кметства и обитаеми места от региона.
На съвещание бяха прегледани периодите, според Изборния кодекс и Хронограмата, призната с Решение № 560-МИ от 22 юли 2019 година на Централната изборна комисия.
Коментирани бяха формираните изборните секции, както и местата за оповестяване на изборните описи на територията на всяка община; готовността за материално-техническо застраховане на ОИК по места; броят на обитаемоте места, които дават отговор на изискванията на член 16 от Закон за административно-териториалното устройство на Република България за основаване на кметство, мандатното систематизиране на общинските препоръки в района.
Спазени са периодите за издание и оповестяване на предварителните изборни описи, в това число част I, както и датата, часа и мястото за осъществяване на съвещания за съставите на секционните изборни комисии.
Важно е да се означи, че на Местните избори през 2015 година, броят на обитаемоте места, които дават отговор на изискванията на член 16 от Закон за административно-териториалното устройство на Република България за основаване на кметство е 46. Тази година ще се избират кметове на кметства в двадесет обитаеми места в Пернишко, т.е. с 26 по-малко, по отношение на броя преди четири години.
Броят на мандатите в общинските препоръки в района ще се дефинира според член 19 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, както и решение №944-МИ/03.09.2019 година на ЦИК. Мандатното систематизиране е както следва: Община Перник - 37 мандата, Община Радомир - 17 мандата, Община Брезник - 13 мандата, Община Трън - 11 мандата, Община Земен - 11 мандата, Община Ковачевци - 11 мандата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР