Перничанка се притесни, след като видя лисица да яде котка.Това

...
Перничанка се притесни, след като видя лисица да яде котка.Това
Коментари Харесай

Перничанка: Това е новата ми съседка, изяде котка пред очите ми ВИДЕО

Перничанка се тормози, откакто видя лисица да яде котка.

" Това е новата ми съседка и нямаше толкоз да ме тормози, в случай че не бях видяла, че яде коте тая гадина! ", написа Доника Милчева в обществената мрежа Фейсбук.

Жената прикачи няколко видеа към обявата си. На фрагментите се вижда и самата лисица. По-всичко проличава, че животното не се тормози от това, че го снимат.

На едно от видеата се вижда по какъв начин лисицата киха. Доника изяснява, че това се дължи на приседнала в гърлото четина.

" От две седмици я виждам да живее в прилежащия обезлюден двор, само че през днешния ден я видях да яде коте и ми стана зле. Беше й приседнало от козината на котето и кашляше ", прибавя още Милчева.



Лисицата е видяна в региона на квартал " Мошино ".

" Ако някой желае да си я " осинови " - да ми написа на персонално, ще му дам адреса! ", приключва обявата си Доника.

В мненията под поста Стела М. написа, че в пернишкия квартал " Калкас " също има лисици:

" Нека си движи по улиците, не пречи на никого. На " Калкас " си е нещо изцяло обикновено да си имаме лисици, живеем си заедно ".

Междувременно на 4 ноември Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) започва есенната орална имунизация на лисиците против бяс. 

Тя ще се реализира посредством особено оборудвани самолети и на ръка. Предвижда се имунизацията да обхване 50-километровата зона по северната, западната и южната сухопътна граница на страната, както и в 20-километровата зона по поречието на река Дунав.

Кампанията ще се организира в 23 области. В нелетателните зони, както и край водоемите и обитаемоте места, имунизациите ще бъдат заложени ръчно.

От БАБХ показват, че примамките ще бъдат разпръснати от към 1,5 благ. от въздуха на територията на областите Перник, Кюстендил, Смолян, Кърджали, Хасково, Добрич, Силистра, Видин, Монтана, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Бургас, Пловдив, Стара Загора, София област, покрайнините на София-град, Шумен, Разград, Русе, Велико Търново, Плевен и Враца. Край АЕЦ " Козлодуй " и София примамките ще се разпръскват ръчно от особено подготвени хора.

Ваксиналните примамки са с формата на кубче и характерна миризма, която притегля хищниците. Ветеринари предизвестяват, че имунизацията може да бъде рискова за човешкото здраве. Не се предлага досег с незащитени ръце.

Ваксините не съставляват заплаха за здравето на останалите диви животни. Въпреки това е целесъобразно домашните животни да се държат затворени или на мотив, с цел да не одобряват примамките.

Кампанията по имунизация ще продължи през целия месец ноември, като самолетните пръскания ще се дефинират и ще зависят от атмосферните условия.

Болестта бяс е рисково вирусно заболяване, което визира всички бозайници и индивида, с съдбовен край.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР