Перничанинът Яни Янков спечели сърцата на журито и публиката в

...
Перничанинът Яни Янков спечели сърцата на журито и публиката в
Коментари Харесай

Перничанинът предизвиква фурор в най-популярното сръбско музикално шоу

Перничанинът Яни Янков завоюва сърцата на журито и публиката в най-популярното сръбско музикално предаване " Звезде Гранда " и е апетитен за любимец за първото място.

Той към този момент направи поредна крачка към финалите на най-голямото музикално съревнование на Балканите, достигайки до 10-и кръг. За следващата си изява на сцената, Яни заложи на ария на Шабан Шаулич и на Слоба Радановиц. Неговият наставник Снежана Джуришич бе безапелационна, че перничанинът ще пее шлагер на Шабан, тъй като това е неговата музика и тук се усеща най-сигурен.

Българинът продължава да катери към върха и да обира овациите както на българите, по този начин и на сърбите.

И въпреки че е определян като един от любимците за успеха, той искрено признава, че в никакъв случай не е имал упоритост да стигне до финала на шоуто.

" Още от дребен проследявам това предаване. С годините започнах да се запитвам какво ли би станало, в случай че чужденец се опитва ", описа преди време Яни в изявление за предаването " Преди обед ". По негови думи всички доста му се радват, а

несъмнено най-голяма поддръжка получава от съгражданите си в Перник.

Въпреки успехите му се намират значително скептици, които считат, че сърбите няма да позволен българин да завоюва шоуто, колкото и да е надарен. " Това би означавало да признаят, че чужденец пее по-добре от тях достоверните им сръбски песни ", написа сайтът zapernik.com. Перничани споделят, че българското момче печели аплодисменти и пее по-добре от сръбските си сътрудници, но за разлика от България, където сърбин завоюва формата " Игри на волята ", в Сърбия са прекомерно огромни националисти

и нямало по какъв начин да си пречупят егото, с цел да дадат премията на чужденец. 

Преди 2 години Янков още веднъж беше част от " Звезде гранда ", само че присъединяване му бе прекъснато заради заболяване от ковид.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР