Перничани ще могат да следят какво се гори в пещите

...
Перничани ще могат да следят какво се гори в пещите
Коментари Харесай

ТЕЦ Република показва на перничани какво гори в пещите си

Перничани ще могат да наблюдават какво се гори в пещите на Топлоелектрическа централа " Република ", оповестява БНР.

" Топлофикация - Перник " е предоставила на общината достъп до камерите си по отношение на осъществяване на условията на Закона за чистотата на атмосферния въздух.

Чрез системата за видеонаблюдение и надзор може в действително време да се следи типът на подаваното гориво от всички точки към котелния завод, както и общото място за предпазване на горивото.

По гледище на кмета Станислав Владимиров на партера в постройката на общината е подложен екран, тъй че да може да се реализира и цивилен надзор.

Припомняме, през септември предходната година екоинспекцията затвори топлоцентралата поради изгаряне на биомаса без позволение. Заради подхванатите ограничения жителите на града останаха за една седмица без топла вода.

След предписание на основния прокурор Сотир Цацаров Министерство на околната среда и водите стартира инспекции на място в четири ТЕЦ-а - " Топлофикация - Перник " АД, Топлоелектрическа централа " Бобов дол " ЕАД, " Топлофикация - Сливен " ЕАД и Топлоелектрическа централа " Брикел " ЕАД. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР